Inspecţia Judiciară s-a autosesizat în legătură cu eliberarea omului de afaceri Ilie Carabulea

Inspectorii judiciari s-au autosesizat în legătură cu posibile abateri disciplinare săvârşite cu ocazia eliberării din arest preventiv a omului de afaceri Ilie Carabulea.

535 afișări
Imaginea articolului Inspecţia Judiciară s-a autosesizat în legătură cu eliberarea omului de afaceri Ilie Carabulea

Inspecţia Judiciară s-a autosesizat în legătură cu eliberarea omului de afaceri Ilie Carabulea (Imagine: Silvana Armat/ Arhiva Mediafax Foto)

La data de 5 martie Tribunalul Sibiu a dispus arestarea preventivă a omului de afaceri Ilie Carabulea şi a altor persoane, într-un dosar instrumentat de DIICOT Sibiu. Ulterior, Curtea de Apel Alba Iulia a decis revocarea mandatului de arestare pe numele acestuia, în motivare judecătorii precizând că la prima decizie, cea a Tribunalului Sibiu, în încheiere nu s-a menţionat perioada pentru care s-a luat măsura preventivă şi data până la care a fost dispus arestul preventiv.

Astfel, Inspecţia Judiciară va face verificări pe două paliere, atât în ceea ce îi priveşte pe judecători cât şi în privinţa procurorilor DIICOT, pentru a se stabili dacă este vorba despre abateri disciplinare.

Direcţia de inspecţie judiciară pentru judecători va verifica maniera în care magistraţii care au luat prima decizie au făcut respectiva eroare materială, pe baza căreia la contestaţie au fost revocate mandatele de arestare. Direcţia de inspecţie judiciară pentru procurori va stabili dacă procurorii implicaţi au săvârşit o abatere disciplinară pentru că nu au sesizat instanţa în vederea îndreptării respectivei erori.

Ilie Carabulea este cercetat alături de alte persoane într-un dosar al DIICOT, acuzaţiile procurorilor fiind de constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu, evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul constatat de DIICOT fiind de aproximativ 70 milioane de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici