Instagram poate anticipa răspândirea pandemiei de coronavirus

  • Instagram a analizat datele a zecii de mii de utilizatori, potenţiali purtători de COVID-19
  • Platforma de socializare susţine că răspândirea COVID-19 poate fi anticipată urmărind comportamentul utilizatorilor
  • Aceste informaţii se pot dovedi cruciale în lupta împotriva coronavirusului, potrivit The Economist
940 afișări
Imaginea articolului Instagram poate anticipa răspândirea pandemiei de coronavirus

Instagram poate anticipa răspândirea pandemiei de coronavirus

Instagram, platforma de socializare online cunoscută mai degrabă pentru selfie-uri şi fotografii din vacanţe, ar putea oferi indicii despre pandemia de COVID-19.

În timp ce guverne şi angajaţi din sănătate publică de pe Glob încearcă să depisteze suspecţii cu coronavirus, Instagram ar putea oferi informaţii valoroase despre modul în care se răspândeşte virusul.

Deşi persoanele mai în vârstă par a fi mai vulnerabile, cei tineri - printre care şi utilizatorii platformei, cu vârsta sub 35 de ani - pot fi purtători. Pentru că simptomele lor sunt adesea mai uşoare, tinerii ar putea să nu ştie că sunt infectaţi. Iar dacă mai şi călătoresc mult, prezintă o mai mare probabilitate de a transmite noul coronavirus. Chiar dacă un influencer a intrat în carantină după ce a aflat că este bolnav, în călătoria lui dintr-un punct fierbinte al pandemiei ar fi putut infecta alte persoane.

The Economist a investigat modul în care ar putea fi utilizată reţeaua în lupta cu COVID-19 şi a identificat peste 20.000 de utilizatori care au publicat mesaje din oraşe care aveau înregistrate cel puţin 50 de cazuri de COVID-19 confirmate. Apoi au fost luate în calcul destinaţiile acestora, pe baza mesajelor, din care au fost eliminate cele care făceau referire la Wuhan, China, sursa pandemiei, precum şi cele care menţionau cuvinte cheie precum "coronavirus", "covid19", "epidemic" (epidemie), "pandemic" (pandemie).

Specialiştii de la The Economist au spus că, după o prealabilă analiză a 53.000 de mesaje din 2.000 de oraşe din 125 de ţări, au constatat că deplasările utilizatorilor identificaţi drept potenţiali purtători ai virusului se suprapuneau cu mutarea coronavirusului pe Glob, aşa cum o indicau surse oficiale.

The Economist concluzionează că astfel de informaţii corecte, date furnizate în timp real de platforme precum cele de socializare s-ar putea dovedi salvatoare. Datele ar putea contribui la cartografierea pandemiei şi poate la limitarea transmiterii virusului.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici