Instanţa a anulat ordinul prefectului Palaz prin care primarul Mangaliei fusese eliberat din funcţie

Instanţa Tribunalului Buzău a decis, joi, anularea ordinului prefectului judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, prin care fusese eliberat din funcţie primarul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, pe motiv de incompatibilitate.

703 afișări
Imaginea articolului Instanţa a anulat ordinul prefectului Palaz prin care primarul Mangaliei fusese eliberat din funcţie

Claudiu Palaz (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Potrivit site-ului Tribunalului Buzău, instanţa dispune anularea ordinului prefectului judeţului Constanţa nr. 773 emis la data de 14.11.2011 prin care s-a constatat încetarea de drept a mandatului de primar al municipiului Mangalia al reclamantului Tusac Mihai Claudiu.

"Constată că prin sentinţa nr. 490 din 23.02.2012 pronunţată de Tribunalul Buzău s-a dispus suspendarea efectelor Ordinului nr. 773 din 14.11.2011 până la soluţionarea irevocabilă a prezentei acţiuni. Admite în parte cererea de acordare a cheltuielilor de judecată, în sensul că va obliga pârâtul să plătească reclamantului suma de 7.500 lei", arată site-ul Tribunalului Buzău.

Decizia magistraţilor buzoieni nu este irevocabilă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

În luna noiembrie a anului trecut, prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, a emis ordinul de eliberare din funcţie pentru primarul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, după ce Agenţia Naţională de Integritate a constatat că edilul s-ar afla în stare de incompatibilitate.

ANI a constatat că Mihai Claudiu Tusac nu a menţionat în declaraţia de interese că este reprezentant al Consiliului Local la RAJA Constanţa şi SC "Administrarea Parcului Industrial Mangalia. Inspectorii de integritate au constatat că primarul a fost în incompatibilitate în perioada 03.11.2008 - 24.06.2009, respectiv, în perioada 26.07.2008 - 24.06.2009, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de primar al municipiului Mangalia, cât şi calitatea de reprezentant al Consiliului Local Mangalia în Adunarea Generală a Acţionarilor a SC RAJA SA Constanţa şi a SC "Administrarea Parcului Industrial Mangalia”.

Procesul s-a judecat la Tribunalul Buzău după ce Înalta Curte de Casaţie a decis în luna ianuarie strămutarea acestuia de la Tribunalul Constanţa, în urma unei solicitări a prefectului Claudiu Palaz.

În data de 23 februarie, magistraţii buzoieni au hotărât să suspende efectele ordinului respectiv până la soluţionarea irevocabilă a acestei acţiuni, iar de la acea dată Mihai Claudiu Tusac a fost repus în funcţia de primar al Mangaliei.

Mihai Claudiu Tusac mai fusese eliberat din funcţie din acelaşi motiv şi în anul 2009, a atacat în instanţă ordinul prefectului şi a avut câştig de cauză.

Claudiu Palaz a precizat că a pierdut acel proces deoarece nu a existat un raport de la ANI, şi nu pentru că primarul nu era incompatibil.

Mihai Claudiu Tusac este primar al municipiului Mangalia din anul 2008, din partea PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici