Interviul de angajare: Cât minţi şi cât adevăr spui?

Realitatea este dură. Când în faţa unui potenţial angajator stau, de pildă, două femei cu aceleaşi calificări şi rezultate excepţionale, însă una dintre ele este deja mamă, balanţa se inclină, de obicei, în favoarea celei care poate să puna munca înainte de toate. În astfel de cazuri, ce faci: spui la interviu că ai copii? Un alt exemplu: îţi exagerezi meritele personale pentru a obţine un job ale cărui atribuţii te depăşesc. Este mai bine să spui adevarul de la bun început sau mai mult contează că ai obţinut slujba?

68 afișări
Imaginea articolului Interviul de angajare: Cât minţi şi cât adevăr spui?

Interviul de angajare: Cât minţi şi cât adevăr spui? (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Atâtea şi atatea poveşti demonstrează că unele aspecte ale vieţii personale pot face diferenţa între doi candidaţi cu merite egale.

Cu toate acestea, spun specialiştii în resurse umane, oricât de riscant ar fi, trebuie să fii cât se poate de deschis la interviu şi să încerci să întorci situaţia în avantajul tău. Spre exemplu, dacă ai un copil şi ai mai muncit, arată cât de bine "ai impăcat şi capra, şi varza". În plus, minciuna are picioare scurte, iar când adevărul va ieşi la lumină, angajatorul iţi va pune la îndoială integritatea.

Citeşte mai multe despre interviul de angajare pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici