Întorsătură spectaculoasă pe piaţa jocurilor de noroc. ONJN se recunoaşte învinsă de cele 3 firme româneşti cărora le suspendase activitatea

În şedinţa de luni a Comitelului de Supraveghere a ONJN (Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc) s-a admis plângerea depusă de cele trei Organisme de Evaluare a Conformitati (Regio Metro Cert, BBSC Communication si Metro Serv), anulându-se astfel decizia de suspendare a activităţii acestora.

3061 afișări
Imaginea articolului Întorsătură spectaculoasă pe piaţa jocurilor de noroc. ONJN se recunoaşte învinsă de cele 3 firme româneşti cărora le suspendase activitatea

ONJN, învinsă de

Întorsătură spectaculoasă de situaţie în cazul celor 3 firme româneşti de metrologie scoase de pe piaţă pentru a fi favorizată o companie străină, caz prezentat pe larg de Mediafax.ro.

În şedinţa de luni a Comitelului de Supraveghere a ONJN (Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc) s-a admis plângerea depusă de cele trei Organisme de Evaluare a Conformitati (Regio Metro Cert, BBSC Communication si Metro Serv), anulându-se astfel decizia de suspendare a activităţii.

ONJN, instituţia care reglmentează jocurile de noroc în România, a fost nevoită să dea înapoi, după ce firmele respective au ajuns inclusiv la DNA, unde se află o sesizare care vizează suspendarea activităţii.

În urma scoaterii de pe piaţă a acestor firme, ar fi fost favorizată o societate străină, care ar fi rămas singură pe piaţă. Odată cu suspendarea concurenţei, firma arătată cu degetul ar fi fost singurul operator important pe o piaţă de aproximativ 10 milioane de euro.

Plângeri penale pe numele conducerii

Conducerea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN), ameninţată cu o plângere făcută procurorilor DNA pentru trafic de influenţă şi abuz în serviciu, a dat înapoi. „Am fost duşi în eroare”, s-ar fi apărat unii.

Suspiciunile cu privire la onestitatea demersului iniţial al ONJN, cel de suspendare a activităţii, se bazau pe faptul că actualul director de cabinet al preşedintelui autorităţii a lucrat pentru compania cu capital extern, activitate identificată ca un posibil conflict de interese.

Autorii plângerii susţineau că este vorba despre un act deliberat din partea conducerii ONJN, care, în replică, pe lângă argumente de ordin legal pe care le oferă, susţin că reclamaţia pune „presiune psihică şi morală”.

Sunt informaţii conform cărora persoane implicate în acest caz vor fi nevoite să plece din instituţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici