Între poliţistul de frontieră şi arestat a fost o luptă, agentul a fost dezarmat şi împuşcat

Tânărul de 19 ani prins în Ungaria şi pe numele căruia a fost emis mandat de arestare este cel care l-a ucis pe poliţistul de frontieră de la Sânnicolau Mare, după ce între ei a avut loc o luptă, iar agresorul l-a dezarmat pe agent şi l-a împuşcat.

31 afișări
Imaginea articolului Între poliţistul de frontieră şi arestat a fost o luptă, agentul a fost dezarmat şi împuşcat

Între poliţistul de frontieră şi arestat a fost o luptă, agentul a fost dezarmat şi împuşcat (Imagine: Adi Pîclişan/Mediafax Foto)

Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Timiş, Ion Braşoveanu, a declarat, duiminică, într-o coferinţă de presă, că între poliţistul de frontieră şi tânărul arestat, Gheorghe Breazu, a avut loc o luptă, iar agentul a fost dezarmat, fiind împuşcat. După ce a fost împuşcat, poliţistul s-a urcat în maşina sa şi a plecat în urmărirea tânărului, după care a oprit autoturismul în locul în care a fost găsit rănit de către trecători.

Potrivit sursei citate, atât pistolul, cât şi bunurile găsite la faţa locului au fost trimise la Bucureşti pentru expertiză, urmând să fie făcută inclusiv o expertiză ADN.

În ceea ce îi priveşte pe ceilalţi patru tineri care au fost audiaţi în acest caz, prim-procurorul Parchetului Tribunalului Timiş a precizat că aceştia nu au avut nicio participare la uciderea poliţistului, iar în funcţie de probele care vor exista în cazul lor se pot lua măsuri pentru săvârsirea unor alte infracţiuni, precum complicitate la furt şi furt calificat.

Conform procurorului, declaraţiile date anchetatorilor de cei patru îl incriminează pe Gheorghe Breazu, însă măsura de arestare a tânărului a fost luată şi în baza unor probe care există împotriva tânărului.

Unul dintre cei patru tineri a susţinut, în faţa anchetatorilor, că a fost ameninţat cu cuţitul la gât de către Breazu, cerându-i să nu anunţe autorităţile despre comietrea crimei. Procurorul a spus că Breazu este cunoscut drept o persoană violentă, este recidivist şi are mai multe condamnări.

Poliţistul de frontieră Tiberiu Sârbu de la Sânnicolau Mare a fost găsit împuşcat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în faţa unui service din localitate, lângă maşina sa, agentului fiindu-i luat pistolul din dotare, cu care se presupune că a fost împuşcat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici