Întreruperea acordării sporului de 50% pentru magistraţi, suspendată de justiţie

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, marţi, suspendarea actului administrativ emis de Ministerul Justiţiei prin care a fost întreruptă acordarea sporului de 50%, admiţând cererea judecătorilor şi personalului auxiliar de la Tribunalul Bucureşti şi a procurorilor de la Parchetul Capitalei.

19 afișări
Imaginea articolului Întreruperea acordării sporului de 50% pentru magistraţi, suspendată de justiţie

Întreruperea acordării sporului de 50% pentru magistraţi, suspendată de justiţie

Curtea de Apel Bucureşti a admis acţiunea magistraţilor şi persoanului auxiliar de la Tribunalul Bucureşti împotriva Ministerului Justiţiei, dar şi pe cea a procurorilor şi a personalului auxiliar de la Parchetul Capitalei, împotriva procurorului general, ordinatorul de credite pentru parchete, potrivit purtătorului de cuvânt al instanţei.

Instanţa a admis şi acţiunile împotriva Ministerului Justiţiei ale personalului auxiliar din Tribunalul Mehedinţi şi magistraţilor Tribunalului Vâlcea.

Totodată, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis şi cererea unor procurori din Parchetul instanţei supreme, judecând această solicitare tot marţi, deşi termenul iniţial era stabilit în 21 iulie.

Deciziile de marţi ale Curţii de Apel Bucureşti nu sunt definitive, ele putând fi atacate la instanţa supremă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici