Întreţinerea pentru iarnă, cu 28 la sută mai scumpă în Capitală

Factura pentru încălzirea locuinţelor din Capitală ar putea creşte cu 28 la sută în iarna 2007-2008, potrivit unei propuneri guvernamentale de majorare a preţului de referinţă al gigacaloriei.

2 afișări
Imaginea articolului Întreţinerea pentru iarnă, cu 28 la sută mai scumpă în Capitală

Întreţinere pentru iarnă, cu 28 la sută mai scumpă în Capitală

În luna iulie, RADET a solicitat o creştere de 40 la sută a tarifelor pentru transportul şi distribuţia energiei termice către locuinţele bucureştenilor.

Autoritatea Naţională de Reglementare a Serviciilor de Gospodărire Comunală (ANRSC) a propus însă Guvernului o majorare cu 28 la sută a preţului de referinţă al gigacaloriei, care în prezent este de 107,5 lei, au declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, surse din cadrul municipalităţii.

Potrivit oficialilor municipali, doar zece procente din diferenţa de preţ rezultată în urma majorării va fi suportată de populaţie, restul de 18 la sută urmând să fie acoperite din subvenţiile alocate din bugetul municipal.

În prezent, pentru ca bucureştenii să plătească 107,5 lei pentru gigacalorie, municipalitatea a alocat, numai pentru acest an, subvenţii de trei mii de miliarde lei vechi către RADET.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici