Inundaţii în Cernavodă: Zeci de străzi au fost aproape distruse. Zona centrală e plină de mâl

Mai multe echipe de la regia de apă Constanţa intervin şi luni dimineaţă la Cernavodă pentru refacerea sistemelor de canalizare din oraş distruse de viiturii, primarul oraşului spunând că zeci de străzi au fost aproape distruse din cauza apelor, iar zona centrală este plină de mâl.

352 afișări
Imaginea articolului Inundaţii în Cernavodă: Zeci de străzi au fost aproape distruse. Zona centrală e plină de mâl

Inundaţii în Cernavodă: Zeci de străzi au fost aproape distruse. Zona centrală e plină de mâl (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Mai multe străzi din centrul oraşului Cernavodă au fost distruse în urma ploilor abundente căzute duminică, în această zonă, care este partea cea mai joasă a localităţii, strângându-se apele de pe toate arterele.

Şuvoaiele de apă au distrus carosabilul, avariind pe anumite porţiuni şi conductele de canalizare de pe străzile Viorelelor şi Mihai Eminescu. Pe aceste străzi au fost zone unde viitura a lăsat în urmă gropi cu o adâcime de peste un metru. În zona centrală a oraşului, pe anumite porţiuni, apa a ajuns la aproximativ 50 de centimetri.

Echipele Regiei Autonome Judeţene de Apă Constanţa (RAJA), împreună cu reprezentanţii Primăriei Cernavodă, au intervenit în zona centrală a oraşului, apoi s-a intervenit pentru scoaterea apei din gospodăriile de pe şoseaua de centură, în apropierea Portului Cernavodă.

"Acum am început să ne reparăm stricăciunile. Zona centrală a oraşului este plină de de mâl. Câteva vagoane de mâl s-au adunat acolo”, a declarat, luni dimineaţă, primarului oraşului, Gheorghe Hânsă, care a precizat că, în total, numai în centrul localităţii au fost avariate serios 25 de străzi, unde au avut loc surpări şi eroziuni.

De asemenea, mai multe imobile au fost inundatate.

"Toate magazinele din centru au fost inundate, apa ajungând şi la 80 de centimetri. Oamenii aceştia nu au asigurări şi nu le face nimeni asigurări de inundaţii, din cauza zonei predispuse la inundaţii. Sunt inundaţii la fiecare ploaie mai serioasă. Urmează să vedem ce putem face pentru a compensa ceva, cât de cât, mai ales ce este compromis total", a afirmat primarul oraşului.

Gheorghe Hânsă a mai spus că în cursul acestei zile la Primărie vor veni oamenii care au suferit pagube, agenţi economici ori localnici, urmând ca o comisie să analizeze toate aceste daune.

La ora transmiterii acestei ştiri, mai multe echipe de intervenţie acţionează în oraş pentru refacerea sistemelor de canalizare distruse de viitură.

Din primele estimări ale meteorologilor, cantitatea de precipitaţii căzută la Cernavodă duminică după-amiază a fost de aproximativ 97 de litri/mp, depăşind cu mult cantitatea medie de precipitaţii pentru toată luna iunie, estimată la 60 de litri/mp.

Echipele regiei de apă din Constanţa au lucrat toată noaptea cu motopompe şi vidanje şi în localitatea Anghel Saligny, după ce nivelul apelor a ajuns în unele zone la peste un metru înălţime. RAJA a trimis în această localitate două vidanje şi un excavator pentru degajarea drumului către localitate, drum blocat de aluviunile aduse de ape. Acţiunea a continuat şi luni dimineaţă, în condiţiile în care în această localitate început din nou să plouă torenţial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici