Inundaţii în Sălaj, cel mai afectat e oraşul Zalău

Mai multe localităţi din Sălaj au fost afectate de inundaţii, luni seară, în urma unor ploi torenţiale, cel mai afectat fiind municipiul Zalău, unde Valea Zalăului a ieşit din matcă, iar nivelul apei a atins aproximativ un metru pe străzile din centrul oraşului, mai multe maşini fiind luate de ape.

410 afișări
Imaginea articolului Inundaţii în Sălaj, cel mai afectat e oraşul Zalău

Inundaţii în Sălaj, cel mai afectat e oraşul Zalău (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)

Pentru a face faţă situaţiei, au fost chemate la Zalău toate echipajele din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Porolissum" Sălaj.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Porolissum" Sălaj, Adrian Chichişan, a declarat corespondentului MEDIAFAX că unul din cartierele puternic afectate ale Zalăului este Sărmaş, unde a fost necesară evacuarea de urgenţă a aproximativ zece copii aflaţi într-un centru social.

"În urma unor ploi deosebit de puternice, s-au înregistrat inundaţii în multe localităţi din mediul rural, dar şi în municipiul Zalău, unde, de altfel, este situaţia cea mai gravă. Nivelul Văii Zalăului a crescut foarte mult, din cauză că albia a fost îngustată de unele lucrări desfăşurate în oraş, astfel că apa a ieşit din matcă pe străzile oraşului, unde a atins circa un metru, luând pe sus autoturisme", a declarat şeful ISU Sălaj.

El a spus că echipajele de intervenţie au reuşit să evacueze toţi copiii din Centrul social de copii din cartierul Sărmaş şi să îi mute la un centru situat într-o zonă unde nu s-au înregistrat probleme.

De asemenea, printre localităţile afectate de inundaţii se numără Ip, Buciumi şi Treznea. Din cauza apei de pe versanţi, mai multe pâraie din aceste localităţi au ieşit din albie, spălând drumuri şi intrând în gospodării.

Conform sursei citate, o situaţie dificilă s-a înregistrat şi în localitatea Treznea, unde o femeie şi un copil au rămas izolaţi în propria locuinţă, după ce un pârău din vecinătate a ieşit din albie şi a inundat zona. Pentru salvarea celor două persoane, a fost nevoie de intervenţia unui echipaj al ISU Sălaj, care i-a preluat pe cei doi cu o barcă de cauciuc şi i-a transportat într-o zonă sigură.

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit, luni seară, la Zalău, dar valoarea pagubelor provocate de inundaţii va fi stabilită marţi, de către o comisie care va fi formată special în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici