Video Învăţământul alternativ din România, în pragul falimentului. Mii de copii vor fi obligaţi să intre în sistemul tradiţional

  • Şcolile şi grădiniţele private nu beneficiază de ajutorul statului
  • Cadrele didactice vor rămâne pe drumuri
  • Mii de copii vor fi obligaţi să intre în sistemul de învăţământ tradiţional
5491 afișări

Învăţământul alternativ din România a ajuns în pragul falimentului. Şcolile şi grădiniţele private nu beneficiază de ajutorul statului aşa cum se întâmplă în sistemul tradiţional de stat. Mii de copii şi cadre didactice sunt în situaţia de a se reorienta dacă Guvernul nu le întinde urgent o mână salvatoare.

„Este tragică situaţia tuturor şcolilor private din România, dar a şcolilor Montessori este de două ori mai tragică pentru că sunt alte condiţii de învăţare, investiţiile sunt mult mai mari. Trebuie să spun că suntem disperaţi. Fără un ajutor de la stat, sigur toate şcolile Montessori din România îşi vor închide porţile” spune Laura Caraiman, fondator şcoala Montessori Hause Timişoara.

Metoda de studiu Montessori nu se poate preda online, iar copii care învaţă în acest sistem alternativ au devenit confuzi.  La baza acestei metode alternative se află socializarea şi tendinţele naturale ale copilului de a explora, de a se mişca, şi de a împărţi informaţiile cu cei din jur.

În vreme ce şcolile şi grădiniţele Montessori se pregătesc să îşi anunţe falimentul, elevii acestor şcoli aşteaptă cu nerăbdare deschiderea lor.

„Mi-e dor de colegi, mi-e dor de profesoare, mi-e dor de orele de matematică. Eu zic că este mai bine la şcoală pentru mine, poate pentru alţii e mai bine online. Mie mi se pare absurd să stai în casă şi să te uiţi la televizor” spune Timothy Şuţ, elev Montessori.

Chiar şi predarea cursurilor online este contrar principiilor create de Maria Montessori acum două secole. Sistemul oferă libertate de mişcare, independenţă dar mai ales socializare. Predarea este individuală sau în grupuri mici. Nu există competiţie, recompense sau pedepse iar clasa este mixtă, cei cu vârste mai mici îi învăţă de la cei mari, fiecare grupă fiind  o mică comunitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici