Investiţie de 2,78 milioane de lei în amenajarea unei parcări în apropierea Cetăţii Râşnov

Peste 180 de locuri de parcare vor fi amenajate în apropierea Cetăţii Râşnov, administraţia locală dorind să investească 2,78 milioane de lei, aceasta fiind soluţia pentru a rezolva problemele care apar în zona obiectivelor turistice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

385 afișări
Imaginea articolului Investiţie de 2,78 milioane de lei în amenajarea unei parcări în apropierea Cetăţii Râşnov

Investiţie de 2,78 milioane de lei în amenajarea unei parcări în apropierea Cetăţii Râşnov

Pentru că numărul turiştilor care ajung la Râşnov este într-o continuă creştere, reprezentanţii administraţiei locale au luat decizia să amenajeze o parcare cu peste 180 de locuri în vecinătatea principalului obiectiv turistic al staţiunii şi a drumului naţional care face legătura cu staţiunea Poiana Braşov.

Primăria Râşnov va amenaja noua parcare la marginea DN 1E (Râşnov – Poiana Braşov), în apropiere de Cetate, Dino Parc, dar şi de Peştera Valea Cetăţii.

Primarul Liviu Butnariu a precizat că actuala parcare existentă în zonă are doar câteva zeci de locuri, iar la sfârşit de săptămână turiştii care vor să viziteze aceste obiective sunt nevoiţi să parcheze pe marginea drumului naţional.

„Am lansat deja licitaţia în vederea derulării lucrărilor, finanţarea urmând să fie asigurată în totalitate de la bugetul local al oraşului. Aşteptăm ofertele de la constructori până în data de 17 august şi sperăm să finalizăm procedura cât mai repede, astfel încât să demarăm în acest an lucrările, fiindcă numărul turiştilor care ajung la Râşnov este într-o continuă creştere şi vrem să aibă parte de cele mai bune condiţii”, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, primarul staţiunii Râşnov, Liviu Butnariu.

În conformitate cu anunţul postat de Primăria Râşnov pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), costul total al lucrărilor este estimat la suma de 2.788.467,5 lei, inclusiv TVA, iar investiţia ar urma să fie finalizată în cel mult 4 luni de la data semnării contractului cu constructorul.

Primarul Liviu Butnariu a precizat că parcarea ar urma să fie terană şi să aibă 184 de locuri pentru autoturisme, dar şi locuri special amenajate pentru autocare şi microbuze.

„Parcarea va fi amplasată lângă fostul poligon, unde în prezent se desfăşoară diverse evenimente artistice şi culturale, astfel că va exista un acces facil către toate obiectivele turistice din zonă”, a explicat primarul.

În luna iunie a anului trecut, Râşnovul a dat în folosinţă o parcare subterană cu 100 de locuri sub piaţeta din centrul istoric al oraşului, de acolo existând o legătură directă cu Cetatea prin intermediul liftului pe plan înclinat.

Cel mai mare număr de turişti la Râşnov se înregistrează în lunile iulie, august şi prima parte a lunii septembrie, când în cetate se desfăşoară mai multe festivaluri şi manifestări culturale.

Cetatea Râşnov este, după Castelul Bran, cel mai vizitat obiectiv turistic din judeţ, anul trecut trecându-i pragul 406.000 de turişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici