Iohannis, discuţii cu comisarul pentru Mediu despre procedurile de infringement care vizează România

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat marţi cu Virginijus Sinkevičius, comisarul european pentru Mediu, Oceane şi Pescuit, despre combaterea schimbărilor climatice la nivel naţional şi european: De asemenea, s-a discutat şi despre procedurile de infringement care vizează România.

298 afișări
Imaginea articolului Iohannis, discuţii cu comisarul pentru Mediu despre procedurile de infringement care vizează România

Iohannis, discuţii cu comisarul pentru Mediu despre procedurile de infringement care vizează România

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că protecţia mediului, combaterea schimbărilor climatice, alături de educaţia pentru climă, reprezintă obiective asumate la nivel naţional.

În cadrul discuţiilor, şeful statukui a transmis deschiderea autorităţilor române de a coopera strâns cu Comisia Europeană, astfel încât să poată fi atinse obiectivele comune în materie de mediu, atât în ceea ce priveşte politicile şi măsurile de implementare, cât şi alocarea de resurse adecvate.

„Cei doi înalţi oficiali au agreat necesitatea menţinerii unui dialog strâns cu privire la provocările vizate de procedurile de infringement în domeniul mediului care vizează România, pentru identificarea şi implementarea celor mai bune soluţii, în interesul cetăţenilor”, se arată în comunicat.

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat rolul educaţiei în promovarea obiectivelor de mediu, programul educaţional privind schimbările climatice şi mediul fiind destinat creşterii nivelului de conştientizare pentru tinerele generaţii.

Conform comunicatului, comisarul Virginijus Sinkevičius a salutat angajamentul României de a lucra împreună cu Comisia Europeană pentru a găsi soluţii la provocările şi dificultăţile în materie de protecţie a mediului, inclusiv pe fondul eforturilor mobilizate de România pentru a gestiona situaţia generată de războiul din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici