Iohannis: Summitul de la Sibiu, un reper în proiecţia privind viitorul unei Uniuni mai puternice

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, la dezbaterea din Parlamentul European, că este încrezător că summitul de la Sibiu din 9 mai 2019 va reprezenta un reper în proiecţia privind viitorul unei Uniuni mai puternice, mai unite, mai coezive şi mai democratice.

254 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Summitul de la Sibiu, un reper în proiecţia privind viitorul unei Uniuni mai puternice

Iohannis: Summitul de la Sibiu, un reper în proiecţia privind viitorul unei Uniuni mai puternice

”Am încredere că în noua etapă în care va intra Uniunea Europeană începând cu anul 2019 şi pe care România, în calitatea sa de preşedinţie rotativă a Consiliului UE o va pregăti împreună cu celelalte state membre şi cu instituţiile europene, va fi una fructuoasă. Sunt încrezător că summitul de la Sibiu din 9 mai 2019 va reprezenta un reper în proiecţia privind viitorul unei Uniuni mai puternice, mai unite, mai coezive şi mai democratice. Depinde de puterea, înţelepciunea şi voinţa noastră, state membre, instituţii europene şi cetăţeni europeni, ca acest obiectiv să devină realitate”, a declarat Klaus Iohannis în timpul alocuţiunii pe care a tinut-o în Parlamentul European.

El a mai spus că summitul de la Sibiu este un moment important pentru consolidarea fundaţiei viitorului Uniunii Europene.

”Un viitor comun, un viitor democratic, un viitor optimist, viitorul Uniunii Europene nu se poate edifica decât cu participarea şi implicarea directă şi activă a cetăţenilor europeni. Î mi doresc ca Sibiul să fie un moment de sensibilizare pentru cetăţenii europeni”, a adăugat Iohannis.

Summitul din 9 mai 2019, dedicat viitorului Uniunii Europene şi viitoarei agende strategice a liderilor pentru perioada 2019-2024, va reuni la Sibiu 27 de şefi de stat şi de guvern ai statelor membre, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, circa 900 de jurnalişti şi 100 de traducători.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici