Ion Cristoiu, despre mesajul lui Putin: Dramatizează. Aşa a făcut şi mareşalul Antonescu după rebeliunea legionară

Publicistul Ion Cristoiu a analizat în direct, luni seară, la Aleph News, mesajul adresat naţiunii de către preşedintele rus, Vladimir Putin, după rebeliunea Wagner, şi a constatat asemănarea izbitoare cu atitudinea şi discursul mareşalului Antonescu după rebeliunea legionară din 1940, pusă la cale tot de el.

754 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu, despre mesajul lui Putin: Dramatizează. Aşa a făcut şi mareşalul Antonescu după rebeliunea legionară

Ion Cristoiu, despre mesajul lui Putin: Dramatizează. Aşa a făcut şi mareşalul Antonescu după rebeliunea legionară

”E tras la indigo cu discursul şi atitudinea mareşalului Antonescu după rebeliunea legionară care fusese pusă la cale de el. O aşa-zisă rebeliune care a dus la o întărire uriaşă a puterii lui. Tot ca şi Putin, mareşalul a spus că nu legionarii de rând sunt de vină, ci aceia care au şi fugit. Aţi uitat că şeful lor, Horia Sima, a fugit în Germania? Vladimir Putin continuă în mesajul adresat naţiunii dramatizarea situaţiei. Nu întâmplător am făcut comparaţia cu mareşalul Antonescu”, a afirmat publicistul luni seară, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Ion Cristoiu spune că Vladimir Putin, ca şi mareşalul Antonescu, au jucat o comedie, în urma căreia au obţinut şi mai multă putere.
“Rebeliunea legionară nu a fost chiar aşa. Mareşalul Antonescu avea nevoie de foarte multă putere. După această aşa zisă rebeliune a fost un cult al personalităţii lui Antonescu de înnebuneşti. În momentul în care a preluat puterea pe 6 septembrie 1940 el a împărţit-o cu legionarii. Lui din start nu i-a convenit şi încet-încet, s-au acumulat nemulţumiri şi rebeliunea a început(…) capii legionarilor au fost manipulaţi în aşa fel încât să creadă că gata, cade Antonescu.  Comedia jucată de mareşal, ca şi acum de Putin, este exact la fel. (…) El nu avea niciun moment de spaimă, dar a dramatizat. (…) Că a fost pe bune, că a fost comedie, lui Putin i-a ajutat foarte mult, ca şi lui Erdogan, la întărirea puterii”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu adaugă că una din strategiile folosite de Vladimir Putin este că Rusia e în pericol, iar discursul dramatic prin care mulţumeşte poporului rus e disproporţionat în raport cu realitatea.

“Sesizez disproporţia între ce a fost, rebeliune, reală, ireală şi dramatizarea la nivelul ăsta. Teoretic nu putea să vină Putin să mulţumească poporului. Pentru ce? Câţi erau cei din gruparea Wagner? Încă o dată, e vorba despre statul rus, nu despre Sudan. Una din strategiile folosite de Putin încă de la declanşarea războiului, dar şi înainte, a fost patria e în primejdie, occidentalii vor să ne distrugă unitatea. (…)”, a subliniat publicistul.

Ion Cristoiu pune rebeliunea Wagner pe seama oamenilor lui Putin, care l-au manipulat pe liderul grupării, Evgheni Prigojin, pentru a-l ataca pe ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu.

“Putin spune, dar noi nu avem imaginea unei confruntări. Cred că adevărata varianta este că Prigojin a fost manipulat de oamenii lui Putin. Lui Prigojin i s-a umflat capul. Şi după Bahmut, războiul lui Prigojin era cu Şoigu. Nu am nicio îndoială că oamenii lui Putin a venit şi i-au spus: şeful zice dă în ei, că îi dă jos. Şocul lui a fost intervenţia lui Putin. Abia în dimineaţa de sâmbătă, Putin a optat. Până acum, Putin nu s-a exprimat, dar nici Prigojin nu l-a atacat pe Putin”, a mai spus publicistul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici