Ionel Georgescu, avizat de PSD pentru şefia DGIPI

Adjunctul Direcţiei Generale Anticorupţie, Ionel Georgescu, a fost avizat, luni, de conducerea PSD, pentru a prelua şefia DGIPI, au declarat pentru MEDIAFAX surse din PSD.

70 afișări
Imaginea articolului Ionel Georgescu, avizat de PSD pentru şefia DGIPI

Ionel Georgescu, avizat de PSD pentru şefia DGIPI

Surse ministeriale declaraseră, încă de miercurea trecută, că Ionel Georgescu, ar urma să preia conducerea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă din MAI.

Biroul Permanent al PSD a mai decis validarea lui Mincu Silvestru, pentru un post de secretar de stat în MAI, au mai arătat sursele citate.

În 2001, Micu Silvestru, care ocupa funcţia de şef al Parchetului Militar a intrat în vizorul procurorilor militari, care au verificat informaţiile conform cărora acesta ar fi primit mită o sută de milioane de lei şi un berbecuţ, pentru a interveni în soluţionarea favorabilă a unui dosar penal.

Verificările aveau legătură cu dosarul în care au fost trimişi în judecată opt poliţişti pentru sprijinirea a 44 de persoane în furtul a peste 850.000 de litri de ţiţei din conductele din judeţele Vîlcea şi Olt.

În urma anchetei, procurorii militari l-au găsit nevinovat pe prim adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, colonelul Mincu Silvestru, Secţia Parchetelor Militare dând soluţie de neîncepere a urmăririi penale (NUP) în cazul ofiţerului superior, care fusese acuzat de luare de mită.

Noul ministru al Administraţiei şi Internelor, Liviu Dragnea, a spus, miercuri, după ceremonia de instalare în funcţie, că nu s-a făcut o numire la conducerea DGIPI, precizând că vrea să vadă mai întâi dacă organigrama instituţiei este funcţională, iar apoi vor fi luate deciziile.

Conducerea DGIPI a fost deţinută pentru scurt timp de către Virgil Ardelean, numit de Gabriel Oprea, desemnarea sa fiind unul dintre motivele pentru care PSD a decis să-i retragă lui Oprea sprijinul politic pentru şefia MAI.

Citeşte şi

Gabriel Oprea a demisionat din PSD

Ardelean a demisionat din funcţie

Ministrul de Interne, Gabriel Oprea, a demisionat din funcţie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici