IPJ Constanţa se delimitează de afirmaţiile psihologului IPJ în cazul dublei crime de la Cernavodă

Conducerea IPJ Constanţa se delimitează de afirmaţiile făcute de psihologul inspectoratului, comisarul şef Liviu Chesnoiu, pe posturi de televiziune, potrivit cărora Bogdan Mitu este autorul moral al dublului asasinat de la Cernavodă, considerându-le opinii personale, şi nu poziţia oficială a IPJ.

129 afișări
Imaginea articolului IPJ Constanţa se delimitează de afirmaţiile psihologului IPJ în cazul dublei crime de la Cernavodă

IPJ Constanţa se delimitează de afirmaţiile psihologului IPJ în cazul dublei crime de la Cernavodă

Psihologul IPJ Constanţa, comisarul şef Liviu Chesnoiu, afirmase pe mai multe posturi de televiziune că Bogdan Mitu este autorul moral al dublului asasinat din Cernavodă prin influenţa pe care ar fi avut-o asupra lui Giani Deli-Iorga.

De asemenea, IPJ Constanţa precizează că săptămâna viitoare raporturile de muncă dintre comisarul şef Liviu Chesnoiu şi Ministerul Administraţiei şi Internelor încetează de săptămâna viitoare deoarece psihologul va ieşi la pensie.

"Afirmaţiile făcute de domnul comisar şef Chesnoiu Liviu, actualmente psiholog al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, în legătură cu profilul psihologic al principalului suspect în cazul celor două crime de la Cernavodă, sunt părerile sale personale şi nu reprezintă poziţia oficială a IPJ Constanţa şi a IGP. De asemenea, acesta nu i-a consultat pe cei implicaţi în rezolvarea cazului în formularea ipotezelor pe care le-a susţinut", se arată în comunicatul IPJ Constanţa.

Comisarul şef Liviu Chesnoiu îşi va înceta raporturile de serviciu cu Ministerul Administraţiei şi Internelor şi va fi trecut în rezervă începând cu data de 12 ianuarie 2011, la limită de vârstă, mai precizează sursa citată.

Comisarul şef Liviu Chesnoiu afirmase pe mai multe posturi de televiziune că autorul moral al celor două crime de la Cernavodă asupra soţilor Garoafă este ginerele acestuia, Bogdan Mitu, deoarece l-ar fi influenţat pe Giani Deli-Iorga.

Contact telefonic, acesta a spus că săptămâna viitoare împlineşte vârsta de 55 de ani şi iese la pensie. El a precizat că nu a intenţionat să aducă prejudicii IPJ Constanţa prin declaraţiile făcute, dar acestea au reprezentat opinia sa personală referitoare la cazul crimelor de la Cernavodă.

"Am o experienţă de 20 de ani în acest domeniu şi mi-am dat cu părerea şi despre acest caz. În majoritatea cazurilor pe care le-am întâlnit de-a lungul timpului, criminalul puternic are influenţă asupra celui mai slab. M-am gândit că aşa s-a întâmplat şi aici. Este opinia mea de specialist care a văzut numeroase cazuri de acest gen de-a lungul timpului", a afirmat comisarul şef Liviu Chesoiu.

Giani Deli-Iorga este principalul suspect în cazul uciderii soţilor Garoafă din Cernavodă la începutul săptămânii trecute. Tânărul, prieten bun cu Bogdan Mitu, ginerele acestora, a mers la locuinţa lor pentru a-i determina pe aceştia să-şi convingă fata să nu-şi părăsească soţul. Tânărul susţine că a fost ameninţat de tatăl fetei cu un cuţit, iar atunci s-a enervat şi i-a luat arma bărbatului înjunghiindu-l de 30 de ori. El a spus că apoi a ucis-o şi pe soţia acestuia cu aproximativ 25 de lovituri de cuţit pentru ca femeia să nu-l denunţe la Poliţie. Deli-Iorga a ascuns apoi corpurile victimelor, pe femeie într-un şifonier, iar pe bărbat sub un pat de la o cameră aflată la subsol.

Înainte de a merge la părinţii fetei, Bogdan a dus maşina pe malul Canalului Dunăre-Marea Neagră, în Cernavodă, a scos-o cu forţa pe soţia sa din autoturism, după care au intrat împreună în apă, el ar fi înecat-o, după care s-ar fi sinucis. Singurul martor al acestei tragedii a fost fratele vitreg al Gabrielei Mitu, care se afla în autoturism.

El a povestit anchetatorilor că Bogdan şi Gabriela s-ar fi certat pe drumul de la Feteşti la Cernavodă, iar ea l-ar fi ameninţat că-l părăseşte.

Deocamdată, anchetatorii nu au stabilit că ar exista vreo legătură între crimele din Cernavodă şi uciderea Gabrielei Mitu.

Giani Deli-Iorga este cercetat în stare de arest preventiv pentru omor deosebit de grav şi tâlhărie, în timp ce Bogdan Mitu este căutat pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, în zona în care se presupune că s-ar fi înecat, dar deocamdată nu a fost găsit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici