Ipoteza conspiraţioniştilor: Banda metalică a măştilor medicale este de fapt o antenă 5G care distruge creierul. Ce spun specialiştii consultaţi de Reuters

  • Jurnaliştii Reuters au realizat un material prin care au demontat mitul antenei 5G de la banda metalică din măştile chirurgicale
  • Pe reţele de socializare a fost distribuit un video în care un bărbat spune că „suntem controlaţi prin banda metalică care ar fi o antena 5G”
  • Reuters: Banda metalică dintr-o mască medicală este concepută pentru a ajuta la modelarea măştii în jurul nasului
21938 afișări
Imaginea articolului Ipoteza conspiraţioniştilor: Banda metalică a măştilor medicale este de fapt o antenă 5G care distruge creierul. Ce spun specialiştii consultaţi de Reuters

Ipoteza conspiraţioniştilor: Banda metalică de la măştile chirurgicale este de fapt o antenă 5G

Utilizatorii social media au distribuit masiv un video în care un bărbat susţine că banda metalică din măştile medicale este de fapt o antenă 5G. Această afirmaţie este neadevărată, scrie Reuters.
 
O voce din clipul distribuit povesteşte: „Ucigaşul cu antene 5G, care se află în măştile medicale. Ni se spune tuturor să le purtăm....Aşadar, am scos asta aici, care este o antenă 5G şi care se află în interiorul măştii, corect?” Naratorul arată banda metalică care se află în partea superioară a unei măşti chirurgicale, folosită pentru modelarea măştii în jurul nasului.
 
El continuă: „Ei îţi spun să o pui în aşa fel încât să poţi respira, după care se conectează direct la creierul tău ca să te distrugă. La fel cum omorau oameni în Primul Război Mondial, al Doilea Război Mondial, prin antene, prin 5G. Nu, acest 5G este unul nou. Acesta a fost unul dintre mecanismele pe care le-au folosit pentru a ucide o mulţime de oameni, iar acum, cei care au fugit de aceste antene sunt puşi să poarte măşti şi să aibă încredere în sistem. Tuturor li se spune că acestea fac bine”. În acelaşi video, bărbatul îi sfătuieşte pe oameni să confecţioneze singuri măştile.
 
Explicaţiile specialiştilor despre banda metalică de la măştile chirurgicale
 
Purtătorul de cuvânt al companiei 3M, care oferă o gamă largă de măşti medicinale, a declarat pentru Reuters că banda metalică este folosită doar pentru a se mula pe nasul purtătorului.
 
Într-un alt video, dr. April Baller de la OMS spune: „Verificaţi partea de sus: acolo de obicei este banda metalică. O prindeţi astfel încât să contureze forma nasului”.
 
Seto Wing Hong, co-director al Centrului de colaborare al OMS pentru epidemiologia şi controlul bolilor infecţioase, oferă o explicaţie similară într-un video pentru Bloomberg.
 
Autor: Tatiana Beliuta

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici