Ironiile poliţiştilor după măsurile anunţate de Vela: Jalnic şi nelegal. După ce vor duce lumina, poliţiştii vor merge la cules sparanghel

Sindicatul poliţiştilor „Diamantul” ironizează decizia de distribuire a Luminii Sfinte de la Ierusalim de către patrulele MAI: „Urmează ca ministrul Vela să încheie un protocol şi cu Germania, prin care poliţiştii români urmează să plece o lună la cules de sparanghel”.

15401 afișări
Imaginea articolului Ironiile poliţiştilor după măsurile anunţate de Vela: Jalnic şi nelegal. După ce vor duce lumina, poliţiştii vor merge la cules sparanghel

Ironiile poliţiştilor după măsurile anunţate de Vela: Jalnic şi nelegal. După ce vor duce lumina, poliţiştii vor merge la cules sparanghel

Despre protocolul încheiat între Biserică şi Vela, sindicaliştii susţin că e „jalnic şi nelegal”: „E de mirare că ministrul MAI nu a aflat până acum că el conduce ministerul şi poliţiştii doar prin ordine şi instrucţiuni, date în exercitarea atribuţiilor legale. (...) Mai de mirare este că ministrul nu ştie nici până acum cu ce se ocupă poliţiştii. Poliţiştii exercită atribuţiile stabilite prin lege pentru Poliţia Română, ca instituţie specializată a statului”.

Emil Pascut, liderul sindicalui „Diamant", scrie că dacă cineva îi găseşte în lege că Poliţia este specializată să împartă „Sfânta Lumina", el se va călugări.

În opinia liderului de sindicat, protocolul are doar o valoare mediatica, ca să „crească imaginea jupânului Vela”.

„Pentru poliţişti, în ceea ce priveşte sarcinile cvasi-religioase, este zero barat. Dacă nu vreţi să daţi <Sfânta lumină>", nu o daţi şi pace. Vorbiţi cu clerul local şi explicaţi-le că e treaba lor, nu a voastră. Voi daţi conform legii Sfânta amendă, nu Sfânta lumină!”, se arată în postare.

Sindicaliştii afişează apoi o poză trucată cu Marcel Vela, peste care pun faţa Patriarhului Daniel şi scriu: „De sărbători, cu o mână să dăm Sfânta Amendă, cu cealaltă Sfânta Lumină!
Dacă merge bine, la vară extindem colaborarea şi facem la ISOP, pentru poliţişti, niste cursuri de trei săptămâni de specializare în procedurile botezului şi înmormântărilor. Eliberăm şi un certificat de absolvire care va folosi la echivalarea funcţiei de poliţie cu o funcţie bisericească. Ministrul Patriarh Daniel”.

Într-o altă postare, sindicaliştii scriu că, la cererea cancelarului Merkel, „care a apreciat policalificarea poliţiştilor români, urmează ca ministrul Vela să încheie un protocol şi cu Germania, prin care poliţiştii români urmează să plece o lună la cules de sparanghel. Asta doar după ce se termină sărbătorile şi protocolul cu Biserica noastră”.

Sindicaliştilor li se sugerează într-un comentariu să zică ,,merçi" că nu este încheiat un protocol cu Italia, deoarece „are nevoie de badante ca de aer”.

Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
diamantul,
ironii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici