Isla, fetiţa de 2 ani cu un super IQ: la 18 luni ştia deja alfabetul

Este cea mai tânără persoană care a făcut parte vreodată din Mensa, numită şi „asociaţia creierelor”.

6159 afișări
Imaginea articolului Isla, fetiţa de 2 ani cu un super IQ: la 18 luni ştia deja alfabetul

O fetiţă de doi ani din Kentucky, Isla McNabb, este cea mai tânără membră a Mensa, asociaţia persoanelor cu IQ ridicat. Jason şi Amanda McNabb, părinţii Islei, au spus că fetiţa a învăţat alfabetul la 18 luni şi a învăţat să citească la scurt timp după asta.

Mensa International este o organizaţie non-profit deschisă celor care au un punctaj de peste 98% la un test standardizat de IQ şi este cea mai mare şi mai veche societate cu IQ ridicat din lume.

Isla s-a alăturat organizaţiei după ce a rezolvat în proporţie de 99% un test de inteligenţă, excelent pentru vârsta ei pe scara Stanford-Binet.

La doar un an, Isla a început să înveţe culorile, numerele şi alfabetul. „La şapte luni, când era întrebată, alegea obiecte din cărţile ilustrate”, a explicat tatăl său, Jason McNabb.

La a doua zi de naştere, mătuşa micuţei, Crystal, i-a dăruit o tabletă, iar când Jason a scris cuvântul „roşu”, a reuşit să-l citească, în mod surprinzător.

Atât Jason, cât şi mama sa, Amanda, au fost surprinşi. Aşa că au continuat: Jason a scris cuvintele „albastru”, „galben”, „pisică” şi „câine” şi ea a citit cu voce tare şi fără ezitare tot ce i s-a cerut.

La un moment dat, părinţii au descoperit ca Isla a scris numele care îl reprezenta lângă fiecare obiect: A fost momentul când Amanda a decis ca Isla să fie testată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
isla,
mensa,
iq

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici