ISU Mureş: Este greu să mai găseşti un profesionist de talia lui Raed Arafat

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, colonelul Dorin Oltean, apreciază că este greu să mai găseşti o persoană aşa cum este Raed Arafat, care înainte de orice să pună profesia, exprimându-şi speranţa că activitatea sistemului de urgenţă va continua.

771 afișări
Imaginea articolului ISU Mureş: Este greu să mai găseşti un profesionist de talia lui Raed Arafat

ISU Mureş: Este greu să mai găseşti un profesionist de talia lui Raed Arafat (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Greu mai găseşti astăzi o persoană care înainte de familie, înainte de orice să pună profesia. El s-a luptat pentru un sistem profesionist, pentru un sistem performant de urgenţă şi a reuşit. Eu sper că activitatea acestui sistem va continua", a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX colonelul Dorin Oltean, inspectorul şef al ISU Mureş.

El a spus că a fost lângă Raed Arafat de când a înfiinţat SMURD în Capitală şi ştie ce mult a avut de muncă pentru realizarea acestuia, în 15 mai 2008.

"La vremea aceea, în 15 mai 2008, ambulanţa bucureşteană ajungea la caz în 40 de minute, acum timpul de ajungere la caz este de opt minute. Sper ca sistemul să funcţioneze în continuare, pentru că Raed Arafat a făcut tot ceea ce se putea şi a oferit toate condiţiile pentru ca el să funcţioneze la parametrii internaţionali. Să sperăm că vor fi condiţii care să permită ca tot ceea ce a făcut să continue, pentru că este greu să găseşti persoane care să pună profesia înainte de orice, familie, prieteni", a conchis colonelul Olteanu.

Raed Arafat demisionează din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Raed Arafat a anunţat o conferinţă de presă la ora 14.30.

Decizia de a demisiona vine în urma disputelor lui Raed Arafat cu preşedintele Traian Băsescu şi cu oficiali din Ministerul Sănătăţii pe tema Legii reformei în sănătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici