Iulian Surugiu, lider al unui sindicat din Poliţie, plasat în arest la domiciliu

Liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu, a fost plasat în arest la domiciliu de judecătorii de la Tribunalul Bucureşti, după ce a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti pentru evaziune fiscală.

2319 afișări
Imaginea articolului Iulian Surugiu, lider al unui sindicat din Poliţie, plasat în arest la domiciliu

Iulian Surugiu, lider al unui sindicat din Poliţie, plasat în arest la domiciliu

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au făcut joi percheziţii la 45 de adrese din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu, printre locaţii fiind şi casa lui Iulian Surugiu, liderul Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, reţinându-l pe acesta pentru 24 de ore. Judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis să îl plaseze în arest la domiciliul, hotărârea nefiind definitivă.

"S-au făcut percheziţii la mine acasă, la casa fostei neveste şi la casa fostului cumnat. I-am dat fostului cumnat un împrumut de 600.000 de euro în 2010. A mai pus şi el şi apoi am început să construim, noi cu asta ne ocupăm, construim. Am cerut o rambursare de TVA de 30 de miliarde şi cei de la ANAF spun că au suspiciuni de evaziune fiscală. Nu am făcut evaziune fiscală, am ştiut doar să muncesc",declara joi Iulian Surugiu pentru MEDIAFAX.

Într-un comunicat de presă postat pe site-ul sindicatului susţine că ar fi vorba despre firma Alro Metal Ghencea SRL, unde acţionar este fostul său cumnat.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au suspiciuni în acest caz pentru posibile fapte de evaziune fiscală şi complicitate la această infracţiune, 28 de persoane fiind vizate de anchetă.

Potrivit procurorilor, "în perioada 2009 – 2013, în contabilitatea mai multor societăţi comerciale active, având ca principale obiecte de activitate construcţii, comerţ cu materiale feroase şi comerţ îmbrăcăminte –încălţăminte, au fost înregistrate achiziţii/prestări de servicii fictive, provenind de la un număr de 10 societăţi cu comportament de tip fantomă, înfiinţate în acest sens, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind estimat la suma de aproximativ 8(opt) milioane lei (echivalentul sumei de aprox. 1,8 milioane Euro), reprezentând impozit pe profit şi TVA de plată".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici