Jeffrey Franks: Trebuie evaluată o eventuală majorare a salariului minim

Reprezentanţii FMI discută, miercuri dimineaţă, cu cei ai Ministerului Muncii, şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, declarând la intrarea în sediul MMFPS că trebuie evaluată o eventuală majorare a salariului minim, întrucât aceasta ar putea avea efecte dăunătoare pentru economie.

52 afișări
Imaginea articolului Jeffrey Franks: Trebuie evaluată o eventuală majorare a salariului minim

Jeffrey Franks: Trebuie evaluată o eventuală majorare a salariului minim (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

Jeffrey Franks a spus că sunt întârzieri în ceeea ce priveşte legea salarizării unitare şi cea a pensiilor, dar a arătat că speră că acestea să fie recuperate.

Franks a susţinut că ştie că au fost făcute presiuni privind majorarea salariului minim şi că acest lucru ar putea fi un avantaj, dar că trebuie făcută o evaluare pentru a vedea cu exactitate ce înseamnă o eventuală majorare întrucât aceasta ar putea avea efecte dăunătoare pentru economie.

El a mai precizat că deficitul este de 4,4% şi că până acum nu s-au discutat alte cifre, iar la o primă vedere aceste date par a fi în regulă.

Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, a precizat că în cadrul întâlnirii speră ca legislaţia să fie aprobată în timp şi să nu creeze probleme în derularea programului.

Întrebat dacă salariul minim ar putea să crească, Tănăsescu a răspuns că nu s-a discutat până acum acest subiect, dar că probabil va fi abordat în şedinţa de miercuri.

Totodată, întrebat dacă ar putea ca deficitul să crească, Tănăsescu a precizat că în toate discuţiile de până acum s-a convenit ca în 2011 să avem un deficit de 4,4%.

Vizita misiunea FMI la Bucureşti are în vedere evaluarea acordului în derulare şi începerea discuţiilor preliminare cu autorităţile române pentru încheierea unei noi înţelegeri, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, Tonny Lybek, reprezentantul FMI pentru România şi Bulgaria.

Oficialii FMI vor avea discuţii preliminare cu autorităţile române privind continuarea actualului program, iar negocierile vor avea loc, cel mai probabil, la începutul anului viitor.

Vizita delegaţiei FMI se va încheia pe 1 noiembrie.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Pro TV, că este un susţinător fără rezerve al unui nou acord cu FMI, care nu va viza împrumutarea unei sume anume, ci va constitui o linie de credit care va fi pusă la dispoziţie în cazul în care situaţia internaţională o va impune.

Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, a declarat recent pentru MEDIAFAX că un nou acord de doi ani cu FMI, după finalizarea celui actual, va fi suficient pentru ca România să-şi consolideze poziţia şi să poată implementa propriile politici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici