Băsescu: Un nou acord cu FMI va constitui o linie de credit deschisă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Pro TV, că este un susţinător fără rezerve al unui nou acord cu FMI, care nu va viza împrumutarea unei sume anume, ci va constitui o linie de credit la dispoziţie.

46 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Un nou acord cu FMI va constitui o linie de credit deschisă

Băsescu: Un nou acord cu FMI va constitui o linie de credit deschisă (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

Întrebat ce sumă va împrumuta România prin noul acord pe care intenţionează să-l încheie cu FMI, şeful statului a răspuns: "Nicio sumă".

El a a adăugat că este un susţinător fără rezerve al unui nou acord cu FMI şi UE, dar al unui acord de precauţie şi nu un acord care să vizeze împrumutul de bani.

Întrebat dacă va fi vorba despre "o linie de credit deschisă", el a răspuns: "La dispoziţie", în cazul în care situaţia internaţională o va impune.

Întrebat despre ce sumă va fi vorba, a spus: "O sumă care, dacă economia globală revine la un derapaj, să putem fi asiguraţi ca să ne putem plăti pensiile si salariile".

Reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, a declarat recent pentru MEDIAFAX că un nou acord de doi ani cu FMI, după finalizarea celui actual, va fi suficient pentru ca România să-şi consolideze poziţia şi să poată implementa propriile politici.

Referitor la noile condiţii care vor fi incluse într-un nou program, Tănăsescu este de părere că nu vor mai exista noi măsuri de austeritate pentru atingerea ţintelor, fiind suficientă implementarea celor puse în practică în acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici