Video Jucării Mattel fabricare în China, retrase şi de pe piaţa românească

Distribuitorul exclusiv în România al jucăriilor Mattel va retrage de pe piaţa românească unele produse ale firmei, după ce produse similare au fost retrase de pe pieţele americană şi europeană, fiind considerate periculoase pentru copii din cauză că au în compoziţie vopsea pe bază de plumb.

35 afișări

"În data de 14 august 2007, Mattel Europa B.V. a comunicat retragerea voluntară de pe piaţa europeană a următoarelor tipuri de jucării: jucărie de tip «Sarge» din gama maşini turnate seria Cars (având în componenţă un nivel nepermis de plumb, din vopsea); jucării cu magnet «Polly Pocket» (articol 0806, 8605, 8606, 8614, 8616); accesorii «Barbie and Tanner» , bastonul din componenţa respectivului articol prezintă un magnet care se poate desprinde relativ uşor, putând fi înghitit de către utilizatori (articol J 9472); «Scooper» (articol H 6405), ultimele două tipuri includ magneţi puternici de mici dimensiuni ce se pot desprinde de pe bastonul respectivei jucării, existând riscul de a fi înghiţiţi, aspiraţi sau introduşi în nas sau în urechi, făcând posibilă provocarea de probleme medicale interne copiiilor care le utilizează", se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

În urma acestei decizii, societatea Omnitoys, distribuitorul exclusiv pentru România al jucăriilor Mattel, a anunţat, miercuri, ANPC că va retrage de pe piaţa românească respectivele jucării.

"SC Omnitoys SRL Bucureşti, în calitate de distribuitor exclusiv pentru România al jucăriilor Mattel, a depus la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), în data de 15 august 2007, o notificare privind retragerea voluntară de pe piaţa românească a jucăriilor menţionate mai sus", precizează sursa citată.

De asemenea, începând de luni, 20 august, societatea Omnitoys va deschide o linie telefonică telverde cu numărul 0800 390 300 la care cei care au cumpărat respectivele produse pot obţine informaţii privind returnarea şi înlocuirea acestora.

ANPC va monitoriza acţiunea de retragere a acestor jucării de pe piaţa romanească.

Totodată, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor desfăşoară o acţiune de control la nivel naţional, pentru depistarea pe piaţa românească a jucăriilor respective, fiind vizaţi în special importatorii de jucării mărcile Fischer Price şi Thomas & Friends.că cei vinovaţi de cantitatea de plumb din vopseaua folosită la jucării este compania subcontractoare chinezească care a folosit o vopsea de la firme neautorizate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici