Judecătoarea Carmen Mladen, acuzată de şantaj, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile

Judecătoarea Carmen Mladen de la Curtea de Apel Craiova, acuzată de şantaj, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile, potrivit deciziei de joi a Curţii de Apel Bucureşti, prin care a fost admisă propunerea în acest sens formulată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

1766 afișări
Imaginea articolului Judecătoarea Carmen Mladen, acuzată de şantaj, a fost arestată preventiv pentru 29 de zile

Judecătoarea Carmen Mladen (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Instanţa a luat aceeaşi hotărâre în cazul lui Ionel Stoian - reţinut de DNA, alături de Mladen, sub aceeaşi acuzaţie.

Decizia poate fi atacată cu recurs.

Potrivit DNA, judecătoarea Carmen Mladen, de la Secţia civilă a Curţii de Apel Craiova, a primit 5.000 de euro de la o persoană pe care o şantaja din 28 mai, împreună cu Ionel Stoian, căreia i-a spus că va face publice fapte compromiţătoare dacă nu primeşte banii.

În perioada 28 mai - 12 iunie, Carmen Mladen şi Ionel Stoian "au constrâns, în mod repetat, o persoană denunţătoare, parte vătămată în cauză, să le remită sume de bani, sub ameninţarea că vor da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru respectiva persoană", au precizat procurorii.

Cei doi au obţinut astfel 5.000 de euro de la persoana vătămată, banii fiind primiţi miercuri de judecătoarea Carmen Mladen.

În aceeaşi zi, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a magistratului de la Curtea de Apel Craiova.

Potrivit unor surse judiciare, Mladen este acuzată că ar fi întreţinut raporturi sexuale cu oameni de afaceri, despre care avea cunoştinţă că sunt căsătoriţi. Ulterior, judecătoarea le pretindea acestora sume de bani sau foloase, pentru a nu divulga detalii de natură să afecteze căsniciile lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici