Judecătoarea Iuliana Puşoiu, cercetată de DNA în cazul Gabrielei Bârsan, a fost eliberată din funcţie

Judecătoarea Iuliana Puşoiu de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cercetată de procurorii anticorupţie în cazul Gabrielei Bârsan, a fost eliberată din funcţie ca urmare a pensionării, decretul prezidenţial fiind publicat marţi în Monitorul Oficial.

293 afișări
Imaginea articolului Judecătoarea Iuliana Puşoiu, cercetată de DNA în cazul Gabrielei Bârsan, a fost eliberată din funcţie

Judecătoarea Iuliana Puşoiu, cercetată de DNA în cazul Gabrielei Bârsan, a fost eliberată din funcţie (Imagine: Catalina Filip/Mediafax foto)

Preşedintele Traian Băsescu a semnat în 19 aprilie - respectiv la aproape cinci luni de la sesizare - decretul de eliberare din funcţia de judecător a Iulianei Puşoiu.

În 22 noiembrie 2011, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a admis cererea de pensionare a judecătoarei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Iuliana Puşoiu, cercetată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

"În sensul dispoziţiilor articolului 82 alineatul 2 din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, doamna judecător Puşoiu Iuliana îndeplineşte condiţia de pensionare, având o vechime în profesie de 32 de ani, o lună şi şapte zile (30 de ani, cinci luni şi 23 de zile în funcţia de judecător, un an şi 17 zile în funcţia de judecător financiar, şapte luni şi şapte zile în funcţia de jurisconsult)", preciza, în noiembrie anul trecut, Biroul de presă al CSM.

DNA a informat că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează acte de urmărire penală faţă de Gabriela Victoria Bârsan - judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie/preşedinte al Secţiei de contencios administrativ şi fiscal, pentru trafic de influenţă; Iuliana Puşoiu - judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cadrul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal, pentru trafic de influenţă; Claudia Gherbovan Silinescu - avocat în Baroul Bucureşti, pentru cumpărare de influenţă şi Gabriel Chriac - om de afaceri, pentru cumpărare de influenţă.

Gabriela Bârsan (soţia judecătorului român la CEDO, Corneliu Bârsan) a deţinut conducerea Secţiei de contencios administrativ a instanţei supreme, în prezent fiind judecător simplu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici