Judecătorii au respins recursul lui Cătălin Voicu. Senatorul rămâne în arest încă 30 de zile.

Completul de nouă judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, luni seară, recursul formulat de Cătălin Voicu, cercetat pentru fapte de corupţie, astfel că senatorul rămâne în arest pentru încă 30 de zile.

37 afișări
Imaginea articolului Judecătorii au respins recursul lui Cătălin Voicu. Senatorul rămâne în arest încă 30 de zile.

Judecătorii au respins recursul lui Cătălin Voicu. Senatorul rămâne în arest încă 30 de zile. (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

După aproximativ patru ore de deliberări, magistraţii instanţei supreme au decis să respingă recursul formulat de Cătălin Voicu, soluţia pronunţată vineri prin care senatorului i s-a prelungit perioada de arest cu încă 30 de zile, până în 30 mai, rămânând astfel valabilă.

Voicu ar urma să mai plătească, conform deciziei instanţei, şi cheltuielile de judecată, dar şi onorariul avocatului din oficiu desemnat să îl reprezinte în cazul în care apărătorul său ales nu s-ar fi putut prezenta.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, vineri, prelungirea cu 30 de zile, până în 30 mai, a arestului preventiv în cazul senatorului Cătălin Voicu, la propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, decizia fiind contestată la Completul de nouă judecători.

Senatorul Cătălin Voicu a fost arestat preventiv în 30 martie, fiind acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici