Judecătorii bucureşteni au intrat în a doua săptămână de protest

Instanţele bucureştene au intrat în a doua săptămână de protest, judecătorii au luat şi luni în discuţie doar cauzele cu arestaţi şi minori, reprezentanţii instituţiilor arătând că nu au văzut ultimul proiect al legii unice de salarizare, trimis Parlamentului.

20 afișări
Imaginea articolului Judecătorii bucureşteni au intrat în a doua săptămână de protest

Judecătorii bucureşteni au intrat în a doua săptămână de protest (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

La Înalta Curte de Casaţie şi Jusţie protestul continua şi luni, un reprezentat al instanţei arătând că forma de protest a fost decisă pentru un termen nedeterminat.

Nici la Curtea de Apel Bucureşti şedinţele de judecată nu se desfăşoară normal, completele judecând doar cauzele urgente.

De asemenea, la Tribunalul Bucureşti activitatea este blocată, urmând ca procesele în care nu sunt persoane private de libertate şi minori să fie amânate.

Vicepreşedintele instanţei, Laura Andrei, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că în afară de "zvonuri" legate de salarizarea unică, situaţia nu s-a schimbat faţă de săptămâna trecută şi până când magistraţii nu-şi vor vedea revendicările incluse în proiect, protestul nu va inceta.

Si la cele şase judecătorii din sectoarele Capitalei, activitatea este afectată de protest.

În proiectul final al legii de salarizare unitară, trimis luni Parlamentului, de către Guvern, judecătorul cu grad de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorul în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorul în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi cei din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, cu vechime cuprinsă între 10 şi 15 ani, au un coeficient de salarizare cuprins între 9,55 şi 10,40, corespunzător tranşelor de vechime.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici