Judecătorii Instanţei Supreme vor amendarea legii privind Secţia de anchetă şi să se pensioneze anticipat

Judecătorii Instanţei Supreme vor amendarea legii privind Secţia de anchetă şi menţinerea pensionării anticipate, se arată într-un răspuns transmis Ministerului Justiţiei.

970 afișări
Imaginea articolului Judecătorii Instanţei Supreme vor amendarea legii privind Secţia de anchetă şi să se pensioneze anticipat

Judecătorii Instanţei Supreme vor amendarea legii privind Secţia de anchetă şi să se pensioneze anticipat

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, i-a întrebat pe judecătorii ÎCCJ să se pronunţe referitor la pensionarea anticipată, la compunerea completurilor de apel la instanţele inferioare, la durata INM şi la funcţionarea Secţiei Speciale.

În acest context au fost consultaţi toţi judecătorii ÎCCJ prin intermediul preşedinţilor de secţie. Aceştia au comunicat adresa MJ către judecători şi au avut loc şi discuţii individuale.

În urma centralizării rezultatelor, majoritatea opiniilor exprimate au fost de menţinere a dispoziţiilor privind pensionarea anticipată a magistraţilor.

În privinţa Secţiei Speciale, cele două întrebări ale ministrului au fost dacă se impune desfiinţarea acesteia prin abrogarea prevederilor legale prin care s-a înfiinţat şi revenirea la status quo ante şi dacă se impune amendarea prevederilor legale prin care s-a înfiinţat şi în ce sens anume.

Magistraţii Instanţei Supreme au spus că vor amendarea prevederilor legale care reglementează activitatea SIIJ, dar nu spun în ce fel.

Răspunsul a fost transmis către Ministrul Justiţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici