Jurnalişti agresaţi în Hala Obor - VIDEO

Jurnaliştii care participau la un control organizat în Hala Obor de Oficiul pentru Protecţia Consumatorului (OPC) au fost agresaţi, joi, de reprezentanţii unui magazin şi de cei ai unei firme de pază, informează Primăria Sectorului 2.

285 afișări
Imaginea articolului Jurnalişti agresaţi în Hala Obor - VIDEO

Jurnalişti agresaţi în Hala Obor (Imagine: stirileprotv.ro)

Jurnaliştii au fost agresaţi de reprezentanţii magazinului aparţinând firmei SC Geanina Star SRL care ascundeau o serie de nereguli pe care presa le-ar fi putut mediatiza. În urma agresiunii, o parte dintre aceştia au necesitat îngrijiri medicale de urgenţă.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii presei au fost bruscaţi şi de firma de pază B & C International Security, atitudine criticată de primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu, într-un comunicat al Primăriei Sectorului 2 remis, joi.

"Primarul Sectorului 2 îşi exprimă regretul că o firmă de pază care este angajată să asigure ordinea şi liniştea publică într-un spaţiu comercial îşi foloseşte forţa fizică pentru a face dezordine şi pentru a agresa persoanele care circulă în acest spaţiu", se arată în comunicat.

Poliţiştii de la Secţia 8 Poliţie fac cercetări

Firma de pază este angajată de către conducerea halei, respectiv SC Ci- Co SA. Această firmă este proprietara Halei Obor, potrivit sursei citate.

Purtătorul de cuvânt de la Poliţia Capitalei, Christian Ciocan, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că poliţiştii de la Secţia 8 Poliţie fac cercetări pentru a stabili cauzele incidentului.

OPC Bucureşti va face plângere

 

Oficiul pentru Protecţia Consumatorului (OPC) Bucureşti va face plângere împotriva comercianţilor din Hala Obor a declarat pentru MEDIAFAX, consilierul preşedintelui ANPC, Paul Anghel.

Consilierul preşedintelul de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, a precizat că cinci dintre ziariştii care însoţeau echipa de control au fost agresaţi de comercianţi pentru că ar fi filmat într-un spaţiu privat.

Anghel a declarat că, pentru aplanarea conflictului, au intervenit două echipe de comisari ai OPC Bucureşti, doi dintre aceştia fiind, de asemenea, agresaţi.

"A fost o atmosferă tensionată din care am ieşit destul de greu. A trebuit să intervenim şi să ne băgăm între ziarişti şi reprezentanţii magazinelor", a mai spus Paul Anghel.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici