Jurnalistul Nuri Akman, la un pas să nu primească azil politic în România

  • România a încercat să deporteze trei refugiaţi de origine kurdă
  • Printre cei care au cerut azil politic se află şii jurnalistul Nuri Akman
  • Jurnalistul Nuri Akman este ameninţat cu tortura şi închisoarea în Turcia
5388 afișări
Imaginea articolului Jurnalistul Nuri Akman, la un pas să nu primească azil politic în România

Jurnalistul Nuri Akman, la un pas să nu primească azil politic în România

Jurnalistul Nuri Akman a cerut azil politic în România, pe aeroportul Otopeni, însă, autorităţile române nu i-au acceptat cererea şi au vrut să îl urce direct în avionul cu destinaţia Turcia.

Acesta s-a împotrivit şi în cele din urmă a reuşit să stea de vorbă cu un avocat, care îţi spune că jurnalistul este acum în siguranţă, şi a fost dus într-o tabără din Bucureşti.

În aceeaşi situaţie mai sunt şi alţi doi cetăţeni de origine kurdă.

Cât despre jurnalist, potrivit agenţiei de origine kurdă, ANF News, justiţia turcă l-a condamnat pe jurnalistul Nuri Akman la 6 ani şi 3 luni de închisoare pentru ”apartenenţă la o organizaţie teroristă”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici