Kelemen Hunor: Ar trebui o campanie mult mai agresivă de încurajare a vaccinării

Este obligatoriu să încercăm, logistic trebuie o organizare bună, să ajungem în fiecare comună, în fiecare localitate, altfel nu vom reuşi să creştem gradul de vaccinare, spune vicepremierul Kelemen Hunor, care afirmă că ar trebui făcută o campanie mult mai agresivă.

156 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor: Ar trebui o campanie mult mai agresivă de încurajare a vaccinării

Kelemen Hunor: Ar trebui o campanie mult mai agresivă de încurajare a vaccinării

„Eu aştept să încercăm să creştem dorinţa de vaccinare. Nu va fi uşor, dar trebuie să mergem dincolo de această campanie de informare cu vaccinul, cu medici, spre mediul rural. Vedem că în mediul rural lucrurile stau un pic diferit. Prin Facebook nu vom reuşi să ajungem la aceşti oameni, e obligatoriu să încercăm, logistic trebuie o organizare bună, să ajungem în fiecare comună, în fiecare localitate, altfel nu vom reuşi să creştem gradul de vaccinare. Eu aş merge mai departe, nu am discutat în coaliţie, nu am discutat în Guvern, ar trebui poate o campanie nu numai pe Facebook, dar şi în radio şi în televiziuni, o campanie mult mai agresivă, între ghilimele. Cei din mediul rural nu se uită la Facebook, nu urmăresc politicienii, nu urmăresc nici pe cei care au o anumită influenţă în mediul urban, în bula lor. Deci eu aş merge şi aş prefera să găsim o soluţie să facem şi o campanie inclusiv prin televiziunile şi radiourile comerciale private”, spune la RFI Kelemen Hunor despre noua campanie de informare pro-vaccinare.

La remarca jurnalistului că mesajele din campania de informare pro-vaccinare par să se adreseze mai degrabă persoanelor deja convinse să se vaccineze şi întrebat dacă nu ar fi fost mai utile asemenea mesaje la începutul campaniei de vaccinare, vicepremierul afirmă că trebuie găsite şi alte soluţii.

„Da, aveţi dreptate şi despre acest lucru vorbeam şi eu. În acest moment, degeaba repetăm în bula noastră mesajele, că aceste mesaje nu vor ajunge la cei care probabil că nu sunt sceptici, eventual au nişte reţineri, dar pur şi simplu, în mediul rural, aceste mesaje nu ajung la oameni. De aceea, trebuie găsite şi alte soluţii, trebuie găsită şi altă modalitate şi trebuie să mergi cu vaccinul la om, nu trebuie să aştepţi să vină omul la tine, să se vaccineze”, conchide Kelemen Hunor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici