Kievul „condamnă vehement” decretul lui Putin prin care ucrainenii primesc rapid cetăţenia rusă

Ucrainenii răspund clar ultimei acţiuni insidioase din partea preşedintelui Rusiei.

2438 afișări
Imaginea articolului Kievul „condamnă vehement” decretul lui Putin prin care ucrainenii primesc rapid cetăţenia rusă
„Decretul menţionat este doar o altă încălcare a suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Ucrainei, incompatibil cu normele şi principiile legii internaţionale”, declară luni ministrul de Externe ucrainean, Dmytro Kuleba, ca răspuns la decretul Kremlinului, de a oferi rapid cetăţenie rusă ucrainenilor. 
 
Ministrul mai spune că decretul Rusiei este unul „fără valoare” şi o dovadă a „apetitului agresiv al lui Putin”, conform publicaţiei kommersant.ru.
 
În plus, oficialul cere mai multe arme din partea Occidentului, având în vedere intenţiile clare ale şefului de la Kremlin. 
 
Preşedintele Rusiei a semnat un decret, luni, privind facilitarea rapidă a accesului pentru obţinerea cetăţeniei ruse de către toţi ucrainenii. Putin pare că vrea, astfel, să „uşureze” procesul de obţinere a cetăţeniei ruse, informează Reuters.
 
Rusia extinde, de jure şi de facto, o măsură aplicabilă recent doar în teritoriile ocupate din Ucraina - Doneţk şi Lugansk, dar şi Herson şi Zaporojie.
 
Aplicanţii pentru cetăţenia rusă nu trebuie să dea un test de limbă sau să fi locuit în Rusia. 
 
În 2019, procedura era valabilă doar pentru locuitorii din Doneţk şi Lugansk. În 2022, încă 720.000 de locuitori din zonele controlate de pro-ruşi (circa 18% din populaţia Ucrainei) au primit paşapoarte ruseşti.  
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici