Korodi vrea să importe un proiect european de instruire a elevilor privind protecţia mediului

Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice vrea să aducă în România proiectul Green Pack, al Centrului Regional de Mediu pentru Europa Centrală şi de Est (REC), ce are ca scop instruirea copiilor cu vârste între 11 şi 15 ani, privind protecţia mediului şi dezvoltarea durabilă.

101 afișări
Imaginea articolului Korodi vrea să importe un proiect european de instruire a elevilor privind protecţia mediului

Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Attila Korodi (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

Attila Korodi s-a întâlnit, joi, cu Marta Szigeti Bonifert, directorul executiv al Centrului Regional de Mediu pentru Europa Centrală şi de Est (REC).

Întrevederea a avut ca scop prezentarea proiectelor desfăşurate de REC la nivel internţional, dar şi în România, impactul pozitiv adus de implementarea lor, precum şi a propunerilor de proiecte care să poată avea ca partener Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice.

Astfel, un proiect de succes al REC, la nivel internaţional, este pachetul educaţional multimedia intitulat Green Pack, ce are ca scop instruirea copiilor cu vârste între 11 şi 15 ani, în aspecte privind protecţia mediului şi dezvoltarea durabilă. Acest proiect include o varietate largă de materiale informative, precum un manual pentru profesori, o colecţie de filme educaţionale şi un CD-ROM interactiv cu informaţii vaste privind numeroase teme de mediu şi jocuri.

"Cunosc foarte bine acest proiect şi dorim ca, prin intermediul finanţării de la Fondul pentru Mediu, să îl putem implementa şi în România. Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice va susţine realizarea sa astfel încât să fie disponibil, la nivel naţional, în şcoli, şi să beneficieze de el un număr cât mai mare de elevi şi profesori. De asemenea, cu sprijinul nostru proiectul poate fi desfăşurat şi în Republica Moldova", a declarat ministrul Attila Korodi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici