Kovesi: Năstase va fi audiat când acest lucru va fi posibil din punct de vedere medical

Procurorul general, Codruţa Kovesi, a declarat, marţi dimineaţă, că fostul premier Adrian Năstase va fi audiat de un procuror atunci când acest lucru va fi posibil din punct de vedere medical, pentru elucidarea incidentului produs în seara de 20 iunie.

323 afișări
Imaginea articolului Kovesi: Năstase va fi audiat când acest lucru va fi posibil din punct de vedere medical

Kovesi: Năstase va fi audiat când acest lucru va fi posibil din punct de vedere medical (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebată de jurnalişti dacă se ia în calcul audierea lui Năstase, Kovesi a răspuns: "Da, se ia în calcul, e absolut obligatoriu să fie audiat, această audiere va fi făcută când va fi posibil. Când medicii ne vor permite vom sta de vorbă despre acel incident".

Ea a precizat că va fi audiată şi familia fostului premier.

Întrebată, de asemenea, dacă există suspiciuni că incidentul din 20 iunie nu a avut loc, Kovesi a spus că nu sunt suspiciuni în acest sens.

Fostul premier Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, în 20 iunie, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul calităţii". Năstase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat în 21 iunie.

Din echipa medicală care l-a operat pe Năstase au făcut parte medicii Şerban Brădişteanu şi Ioan Lascăr, aceştia fiind, de altfel, cei care s-au ocupat de Năstase după internare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici