Lacul Morii din Capitală, ecologizat de elevi de la Liceul "Grigore Moisil" şi voluntari

Elevii Liceului "Grigore Moisil" şi voluntari vor curăţa, sâmbătă, împrejurimile Lacului Morii din Capitală şi vor planta copaci în zona dintre lac şi Parcul Crângaşi, acţiunea fiind parte a unui concurs pe teme de mediu lansat la începutul anului de municipalitate.

368 afișări
Imaginea articolului Lacul Morii din Capitală, ecologizat de elevi de la Liceul "Grigore Moisil" şi voluntari

Lacul Morii din Capitală, ecologizat de elevi de la Liceul "Grigore Moisil" şi voluntari (Imagine: Bogdan Maran/Arhiva Mediafax Foto)

Acţiunea de ecologizare a împrejurimilor Lacului Morii este parte a proiectului "Make it a better place", realizat de Liceul Teoretic "Grigore Moisil", câştigătorul competiţiei de proiecte pe teme de mediu lansat la începutul anului de Primăria Municipiului Bucureşti.

Astfel, sâmbătă dimineaţă, începând cu orele 9.00, aproximativ două sute de elevi ai claselor a IX-a, a X-a şi a XI-a de la Liceul "Grigore Moisil", alături de voluntarii care doresc să se alăture proiectului, vor aduna gunoaiele de pe malul nord-estic al Lacului Morii, de la baraj la insulă, inclusiv insula.

Deşeurile vor fi strânse în saci oxobiodegradabili şi vor fi ridicate imediat şi transportate la groapa de gunoi. Totodată, în zonă vor fi montate coşuri de gunoi, iar în spaţiul dintre lac şi Parcul Crângaşi vor fi plantaţi platani şi va fi amenajată o zonă verde.

Parteneri în cadrul proiectului sunt Primăria Sectorului 6, prin Adminstraţia Domeniului Public şi Dezvoltării Urbane, Primăria Municipiului Bucureşti, Administraţia Naţională "Apele Române", ECDL România, Microsoft Partners in Learning şi societatea de salubrizare Urban.

Lacul Morii este un lac de acumulare construit pentru protecţia Capitalei împotriva inundaţiilor, amenajarea sa fiind finalizată în anul 1986. Lacul are o suprafaţă de 220 de hectare şi un volum de aproximativ 20 de milioane de metri cubi de apă, fiind cea mai mare oglindă de apă din Capitală.

În partea de nord a lacului se află o insulă unde a fost amenajat un debarcader, zona fiind însă populată doar de pescari şi persoane care fac jogging, potrivit Primăriei Sectorului 6.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici