LAPAR: O delegaţie de agricultori, "agresată şi aruncată afară" din Ministerul Finanţelor

O delegaţie a asociaţiei producătorilor agricoli a fost "agresată şi aruncată afară" marţi din Ministerul Economiei şi Finanţelor de directorul de Cabinet al ministrului, Dumitru Cocea, susţine asociaţia, care solicită preşedintelui şi premierului începerea unei anchete şi destituirea lui Cocea.

32 afișări
Imaginea articolului LAPAR: O delegaţie de agricultori, "agresată şi aruncată afară" din Ministerul Finanţelor

LAPAR: O delegaţie de agricultori, "agresată şi aruncată afară" din Ministerul Finanţelor (Imagine Mediafax Foto)

"În astă-seară (marţi - n.r.), în jurul orei 19:15, în incinta Ministerul Economiei şi Finanţelor, a avut loc un eveniment de maximă gravitate. O delegaţie a LAPAR, condusă de preşedintele ei, a fost agresată şi aruncată afară, de un anumit Puiu (Dumitru - n.r.) Cocea, director de cabinet, care s-a folosit de un limbaj şi un ton în afara oricăror închipuiri pentru o instituţie de stat care se doreşte respectabilă", se arată într-un comunicat al Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

LAPAR afirmă că delegaţia aştepta, de mai bine de patru ore, într-o încăpere alăturată Cabinetului ministrului Varujan Vosganian, o întâlnire de lucru programată de acesta.

Totodată, Liga susţine că Vosganian "nu este străin de această manifestare, întrucât există unele suspiciuni că astfel ar fi fost scutit de neplăcerea unei întrevederi".

"Se pare că în această instituţie au loc atitudini de umilire, chiar cu înalţi funcţionari din alte ministere, aşa cum afirmă unele surse din Ministerul Agriculturii", se mai spune în comunicat.

LAPAR a transmis câte o sesizare preşedintelui Traian Băsescu, premierului Călin Popescu Tăriceanu şi ministrului Agriculturii, Dacian Cioloş.

Agricultorii îi cer lui Băsescu şi lui Tăriceanu începerea unei anchete şi destituirea lui Cocea, iar ministrului Agriculturii să informeze Guvernul despre această situaţie.

Aceasta nu este prima reclamaţie a agricultorilor privind felul în care sunt trataţi la Ministerul Economiei şi Finanţelor.

Mai mulţi reprezentanţi ai agricultorilor din judeţul Giurgiu au reclamat, marţi, premierului Tăriceanu, în timpul unei vizite a acestuia în judeţ, că ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian, ar fi refuzat să îi primească la discuţii, ţinându-i în parcarea ministerului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici