Laszlo Borbely: Programul "Casa Verde" pentru persoane fizice va fi reluat de la 1 iunie

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a anunţat, miercuri, că programul "Casa Verde" pentru persoane fizice va fi reluat de la 1 iunie, fiind depuse aproximativ 18.300 de dosare, din care aproape 15.000 au fost deja analizate.

535 afișări
Imaginea articolului Laszlo Borbely: Programul "Casa Verde" pentru persoane fizice va fi reluat de la 1 iunie

Laszlo Borbely: Programul "Casa Verde" pentru persoane fizice va fi reluat de la 1 iunie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Laszlo Borbely a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă la Ministerul Mediului, că din cele 18.300 de dosare depuse au fost analizate aproximativ 14.600.

Ministrul a precizat că au fost plătite aproximativ 20 de milioane de lei pentru ca unele persoane să beneficieze de sisteme de încălzire în locuinţe care utilizează energie regenerabilă.

În urmă cu o lună, ministrul Mediului anunţa că programul va fi reluat în luna mai.

"În luna mai, Programul «Casa Verde» va reporni şi pentru persoanele fizice. Unii au fost mai sceptici la început şi au venit la mine să mă convingă că nu funcţionează. Au început să-mi dea tot felul de telefoane că vin ei cu societăţi agreate care pot să ajute persoanele fizice care doresc să acceseze acest program. Eu consider că cetăţenii sunt maturi. Au de întocmit dosare simple, pe care apoi le depun la Agenţia de Protecţie a Mediului, iar, odată ce-i va fi aprobată finanţarea, investiţia o va face cu ce constructor vrea", declara în 14 aprilie, la Vaslui, ministrul Laszlo Borbely.

Ministrul Mediului şi Pădurilor mai spunea că, în a doua jumătate a anului trecut, perioadă în care s-a derulat Programul "Casa Verde", au fost depuse 18.500 de dosare, din care aproape 3.000 au primit şi finanţare, în valoare totală de 110 milioane de lei.

În funcţie de tipul de instalaţie folosit, cei care accesează Programul "Casa Verde" pot primi până la 6.000 de lei pentru instalarea de panouri solare şi pentru instalaţii de producere a energiei termice pe bază de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă şi orice fel de deşeuri vegetale, agricole, forestiere şi silvice, şi până la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de căldură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici