Lege promulgată: Apelurile telefonice repetate şi hărţuirea online pot atrage un ordin de protecţie

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea care prevede extinderea ordinului de protecţie şi în cazul actelor de hărţuire online, apeluri telefonice multiple, urmărirea în mod repetat, fără drept sau interes legitim, a unei persoane sau supravegherea locuinţei acesteia sau a altor locuri.

885 afișări
Imaginea articolului Lege promulgată: Apelurile telefonice repetate şi hărţuirea online pot atrage un ordin de protecţie

Lege promulgată: Apelurile telefonice repetate şi hărţuirea online pot atrage un ordin de protecţie

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, Decretul pentru promulgarea Legii privind ordinul de protecţie.

Potrivit raportului votat de Camera Deputaţilor, legea are ca obiect de reglementare crearea unui instrument juridic eficient, similar celui pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice.

„În acest scop, proiectul extinde ordinul de protecţie la toate victimele care au nevoie de protecţie, în urma tuturor formelor de violenţă, indiferent de relaţia care există între victimă şi agresor. Se va interveni nu doar în cazul violenţelor fizice, ci şi acolo unde sunt acte de hărţuire online, apeluri telefonice multiple, urmărirea în mod repetat, fără drept sau interes legitim, a unei persoane sau supravegherea locuinţei acesteia sau a altor locuri. De asemenea, una dintre măsurile care se vor aplica în cazurile de violenţă va fi inclusiv monitorizarea agresorului cu brăţară electronică”, se menţionează în raport.

Legea a fost votată de deputaţi, pe 7 februarie, cu unanimitate de voturi, respectiv 249.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici