Legea educaţiei - avizată de Guvern şi lansată în dezbatere publică pentru două săptămâni

Proiectul de lege privind educaţia naţională a fost discutat şi avizat de Guvern, într-o primă lectură, urmând să fie prezentat în dezbatere publică pentru o perioadă de două săptămâni, la finalul căreia va fi dezbătut din nou în Guvern în vederea aprobării finale, a anunţat premierul Emil Boc.

68 afișări
Imaginea articolului Legea educaţiei - avizată de Guvern şi lansată în dezbatere publică pentru două săptămâni

Premierul Emil Boc (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

El a precizat că proiectul de lege se bazează pe principiile strategiei naţionale în domeniul educaţiei.

"Actuala programă este supraîncărcată, iar copiii aleargă ca nişte roboţei. Prin noua lege va fi redusă cu aproximativ 25%, prin eliminarea datelor care nu sunt necesare, iar profesdorii vor avea la dispoziţie 25% din timp pentru a adapta predarea în funcţie de caracteristicile elevului - cu cei mai buni să profeseze un nivel avansat, cu ceilalţi un nivel adecvat", a spus Boc.

Numărul maxim de ore de curs pe săptămână va fi redus de la o medie de 25 ore la 20 ore, în învăţământul primar, şi de o medie de 30 ore la 25 ore, în învăţământul gimnazial.

"Cadrele didactice nu pleacă automat în şomaj, ci se încadrează în cadrul noilor norme, cu programul «şcoală după şcoală»", a susţinut premierul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici