Legile Educaţiei au fost adoptate în Parlament. Senatul este cameră decizională

Deputaţii au votat, miercuri, Legile Educaţiei, cu 191 de voturi „pentru”.

558 afișări
Imaginea articolului Legile Educaţiei au fost adoptate în Parlament. Senatul este cameră decizională

Legile Educaţiei au fost adoptate în Parlament. Senatul este cameră decizională

Legile Educaţiei au fost adoptate cu 191 de voturi "pentru", 68 de voturi "contra" şi 11 abţineri.

Conform ministrului Educaţiei, Ligia Deca, pachetul de legi ale educaţiei reprezintă proiectul ambiţios pe care coaliţia de guvernare şi l-a asumat.

Amendamentele au fost prezentate de preşedintele Comisiei pentru învăţământ, Natalia Intotero. Printre acestea se numără şi un proiect referitor la atragerea operatorilor economici către învăţământul dual, înfiinţarea de cabinete medicale şi cabinete medicale stomatologice până la în anul 2027 pentru toate instituţiile de învăţământ speciale din România, iar până în anul 2030 pentru toate celelalte instituţii de învăţământ de masă.

În acest caz, Senatul este cameră decizională.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici