Legume şi fructe mucegăite, găsite în depozite din judeţul Ilfov

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a făcut controale la patru depozite de legume-fructe din judeţul Ilfov şi a găsit legume şi fructe cu modificări organoleptice şi mucegăite, depozitate în condiţii improprii.

452 afișări
Imaginea articolului Legume şi fructe mucegăite, găsite în depozite din judeţul Ilfov

ANPC a început verificările la principalii furnizori de legume-fructe ai marilor lanţuri de magazine din România.

„Au fost controlate, până acum, 4 depozite situate în judeţul Ilfov, aparţinând operatorilor economici: Unifrutti Impex SRL, Algida Center SRL, Hera Frucht SRL şi Deco Frucht SRL. În urma neregulilor constatate, comisarii ANPC au aplicarea unor sancţiuni, urmând să continue verificările, în zilele următoare”, transmite ANPC.

Până acum au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare de 15.000 lei, au fost oprite temporar de la comercializare circa 200 tone de fructe şi au fost oprite definitiv de la comercializare şi retrase din circuitul consumului uman aproximativ 6 tone de legume şi fructe fructe, în valoare de peste 20.000 lei. De asemenea, s-au prelevat 28 de probe de legume şi fructe pentru determinarea de către laboratorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor Bucureşti a valorilor de pesticide, nitraţi şi nitriţi.

Comisarii ANPC au găsit în timpul controalelor existenţa unor fructe depreciate organoleptic, mucegăite, diferite ca dimensiune faţă de calibrul declarat pe etichetă. De asemenea, condiţiile igienico-sanitare erau precare în spaţiile de lucru (inclusiv spaţiile de depozitare, zona de ambalare): paviment cu zone deteriorate (ciobituri), pereţi cu lovituri, tavan murdar, zone murdare cu acumulari de apă şi impurităţi, întreţinere necorespunzătoare. În depozite nu era respectat regimul de temperatură prevăzut în legislaţie pentru depozitarea legumelor şi fructelor. Nişte lădiţe cu fructe şi legume nu aveau elemente de identificare şi caracterizare ale produselor traduse în limba română.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici