Legume şi fructe stricate, mâncare expirată, la magazine Profi din Capitală. 6 unităţi au fost închise

Şase magazine Profi din Capitală au fost închise în urma controalelor comisarilor de la Protecţia Consumatorilor, care au găsit legume şi fructe stricate, mâncare expirată, dar şi spaţii neigienizate, cu frigidere în care au fost găsite insepcte moarte, rugină şi resturi alimentare.

937 afișări
Imaginea articolului Legume şi fructe stricate, mâncare expirată, la magazine Profi din Capitală. 6 unităţi au fost închise

Legume şi fructe stricate, mâncare expirată, la magazine Profi din Capitală. 6 unităţi au fost închise

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a continuat campania de verificare a supermarketurilor din Capitală, iar marţi au fost vizitate 7 magazine aparţinând operatorului economic Profi Rom Food SRL, situate în sectoarele 2, 3, 4 şi 6.

Echipele de control ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov au aplicat amenzi contravenţionale în valoare de 144.000 lei.

De asmenea, au fost oprite de la comercializare şi retrase din circuitul consumului uman produse cu deficienţe, s-a oprit prestarea de servicii până la remedierea deficienţelor constatate, pentru 6 unităţi şi a fost propusă sancţiunea complementară de închidere temporară a unităţii, pe o durată de cel mult 6 luni, pentru 3 magazine.

Comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au găsit legume şi fructe cu modificări organoleptice şi lovituri, produse cu data durabilităţii minimale de consum depăşită, spaţii de depozitare igienizate necorespunzător. De asemenea, în zona Gastro/Grill se comercializau produse fără elemente de identificare şi caracterizare, precum şi fără data limită de consum. Totodată, se utilizau agregate frigorifice neigienizate corespunzător, cu chedere neigienizate şi depreciate. Au fost identificate temperaturi neconforme pentru produsele expuse spre vânzare în masa caldă şi masa rece, fiind constatate temperaturi mai mici de + 60 grade C, la masa caldă şi +10,8 grade C, la cea rece. Vitrinele frigorifice erau neigienizate, cu insecte moarte, zone extinse de rugină, resturi alimentare şi de ambalaje, cu vopsea exfoliată şi cu scurgeri de lichide. În plus, lângă rafturile cu produse au fost găsite, pe pardoseală, gândaci morţi. Bucăţi din tavan erau cu infiltraţii şi mucegai, au fost găsite cuptoare electrice şi friteuze neigienizate şi se comercializau produse congelate cu acumulări de gheaţă în ambalaj şi arsuri de congelare.

„Pare că gradele de comparaţie în activitatea magazinelor aparţinând unora dintre cele mai mari lanţuri comerciale sunt, în realitate, diametral opuse. Dacă Mega se dovedea a fi de fapt mini, iată că a venit rândul lui Profi să pară nu profesor, ci repetent la purtare. Noi îi lăsăm corijenţi! Din păcate, nu-i putem bate cu rigla la palmă, aceeaşi palmă cu care aceştia încasează, dar nu reinvestesc atât cât ar trebui. Apreciem investiţiile făcute de ei, dar curăţenia ţine de bunul simţ comercial al fiecărui operator economic din domeniu”, a spus Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
anpc,
profi,
expirat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici