Video Leonard Doroftei, adus cu mandat la instanţa supremă pentru audieri în Gala Bute / Obreja: ”Doroftei nu are nicio legătură” - GALERIE FOTO / VIDEO

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei, a fost adus cu mandat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a fi audiat ca martor în dosarul "Gala Bute", judecătorii luând această decizie după ce Doroftei a fost citat de două ori şi nu s-a prezentat.

2756 afișări

"Nu eu am organizat Gala Bute. Am fost în calitate de martor. Din păcate, nu am ce să spun prea mult. Oricine poate organiza o galaâă atâta timp cât plăteşte taxele aferente Federaţiei Române de Box. Nu am constatat nereguli după ce am ajuns preşedinte. Nu am participat la negocieri, nu am participat la discuţii. Nu am fost implicat în cheltuieli. A fost altceva, cu un ring de box care acum e casat. Federaţia nu poate organiza o gală de box profesionist. Dar federaţia este forul suprem al boxului şi trebuie plătite nişte taxe aferente. Federaţia Română de Box nu a organizat gala de box. Toata lumea care plăteşte licenţa are voie să organizeze o gală de box", a declarat Leonard Doroftei după audiere.

"Nu am mai avut niciodată escortă. Nu ştiu despre ce este vorba, acum am primit citaţia", a declarat Leonard Doroftei când a ajuns la sediul instanţei supreme.

Elena Udrea nu consideră relevantă declaraţia lui Leonard Doroftei în ceea ce o priveşte. Acelaşi lucru îl susţine şi Rudel Obreja.

Nu are nicio relevanţă. Nimic din ce a însemnat Gala Bute nu este în dosar. Nimic din ceea ce a însemnat organizarea acestui eveniment. Nu are nicio treaba, nici Doroftei, nici cei care au participat la organizarea Galei Bute. Eu nu am nicio acuzaţie legată de gală", a declarat Rudel Obreja.

 

Miercuri, la sediul instanţei supreme, are loc un nou termen în care Elena Udrea, Rudel Obreja, fostul ministru Ion Ariton şi alţii sunt judecaţi pentru posibile fapte de corupţie în organizarea Galei Bute.

Leonard Doroftei a mai fost audiat în dosarul "Gala Bute", la DNA, în septembrie 2014.

La data de 21 aprilie 2015, Elena Udrea a fost trimisă în judecată, în dosarul "Gala Bute", în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului omonim de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

Alături de Udrea, au fost trimişi în judecată fostul ministru Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT Gheorghe Nastasia, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu şi Dragoş Botoroag.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici