Leş: Nu sunt presiuni asupra MApN sau a mea privind achiziţia programului „Corveta multifuncţională”

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a precizat că nu au fost exercitate presiuni asupra instituţiei sau asupra sa în privinţa achiziţiei de corvete, subliniind că urgenţa cu care se cere implementarea programului de înzestrare nu justifică încălcarea legii.

1316 afișări
Imaginea articolului Leş: Nu sunt presiuni asupra MApN sau a mea privind achiziţia programului „Corveta multifuncţională”

Leş: Nu sunt presiuni asupra MApN sau a mea privind achiziţia programului „Corveta multifuncţională”

„Doresc să precizez cât se poate de clar că nu există niciun fel de presiuni care să fie exercitate asupra Ministerului Apărării Naţionale sau asupra mea, ca ministru, în legătură cu procedura specifică de achiziţie aferentă programului de înzestrare esenţial „Corveta multifuncţională”. Ca membru al Guvernului României, am datoria să respect şi să impun respectarea legilor ţării în exercitarea mandatului meu, aşa cum am jurat la învestirea ca ministru al apărării naţionale”, a scris Gabriel Leş pe Facebook.

Potrivit ministrului, înzestrarea Forţelor Navale Române cu nave moderne, care să contribuie la întărirea securităţii naţionale ca stat riveran la Marea Neagră, reprezintă „o prioritate absolută”.

„Însă urgenţa incontestabilă cu care se cere implementarea acestui program nu poate justifica încălcarea legilor. Asigur opinia publică de faptul că procedura de achiziţie va fi derulată cu respectarea strictă a cadrului legislativ, iar soluţia, aşa cum va rezulta ea din aplicarea acestor legi, va fi comunicată cu celeritate”, a mai scris ministrul.

De altfel, ministrul Apărării, Gabriel Leş, l-a eliberat din funcţie în weekend pe Andrei Ignat, secretar de stat al Departamentului pentru Armamente, după ce analiza privind înzestrarea a arătat „necesitatea relansării şi reenergizării” managementului. Propunerea lui Leş a primit avizul premierului Viorica Dăncilă.

În februarie 2019, Şantierul Naval Constanţa a renunţat la procesul intentat Guvernului şi Ministerului Apărării Naţionale, prin care solicita anularea licitaţiei privind programul de înzestrare cu corvete multifuncţionale. La acel moment, Leş a anunţat că a cerut Direcţiei Juridice din MApN să identifice paşii legali de urmat.

Taguri:
gabriel leş,
corvete,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici