Liber la spectacole pe litoral şi după ora 1 noaptea

Spectacolele în aer liber, emisiunile TV şi filmele vizionate în teatrele de vară sau în corturi amplasate pe plajă vor putea fi organizate între orele 1 noaptea şi 8 dimineaţa, dacă sunt respectate limitele maxime de zgomot prevăzute în legislaţia actuală, potrivit unei hotărâri de guvern.

195 afișări
Imaginea articolului Liber la spectacole pe litoral şi după ora 1 noaptea

Liber la spectacole pe litoral şi după ora 1 noaptea (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a anunţat, miercuri, la finalul şedinţei Guvernului, că astfel de activităţi nu pot avea loc decât cu respectarea prevederii legale în vigoare care interzice orice tip de activitate care depăşeşte normele legale în ceea ce priveşte nivelul de zgomot.

"Am unit cele două articole, astfel că activităţile de acest tip - spectacolele în aer liber, emisiunile TV, filmele care se pot viziona în teatre de vară, în corturi amplasate pe plajă- se pot desfăşura şi între 1 noaptea şi 8 dimineaţa, dacă respectă limitele maxime de zgomot admise, aşa cum sunt prevăzute în legislaţia actuală. Măsura este menită să încurajeze activităţile de divertisment şi agrement în staţiunile turistice şi, în acelaşi timp, suntem cu toţii obligaţi să respectăm condiţiile legale cu privire la limitele de zgomot admise în acest moment", a spus ministrul Turismului.

Hotărârea de guvern prevede de asemenea că proprietarii structurilor de primire turistice nu mai sunt obligaţi să înnoiască certificatele de clasificare la fiecare trei ani.

Proprietarii de structuri de primire turistice vor fi clasificaţi o singură dată , iar ulterior certificatul de clasificare poate fi retras sau structura de primire poate fi declasificată în condiţiile în care la sesizare sau la un control din oficiu din partea reprezentanţilor Ministerului Turismului se constată că nu mai sunt respectate criteriile şi condiţiile care au stat iniţial la baza acordării respectivului certificat de clasificare.

Termenul până la care aceştia îşi pot depune cererile de obţinere a acestor certificate a fost redus de la 60 la 30 de zile.

"Având în vedere că numărul de angajaţi ai Ministerului Turismului, de la departamentul de avizare şi control, a crescut, ne-am gândit că termenul de 30 de zile este suficient să soluţionăm o cerere de clasificare venită din partea proprietarilor de structuri de primire turistică", a arătat Udrea.

Actul normativ stabileşte totodată obligaţia propietarilor de structuri de primire turistice de pe litoral să deschidă şi să ţină deschise aceste structuri pe toată perioada sezonului estival, care, conform legislaţiei, începe la 1 mai şi se termină la 30 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici