Libertatea: O femeie din Bragadiru a încercat să-şi vândă copiii

Cotidianul "Libertatea" a prezentat, în ediţia de marţi, cazul unei femei în varstă de 28 de ani din Bragadiru care, ajutată de un bărbat, şi-a oferit reporterilor care s-au prezentat drept un cuplu interesat de cei doi copii scoşi la vânzare, minorul de patru ani şi pe cel pe care urma să îl nască peste câteva luni, în schimbul unei garsoniere de 23.000 de euro.

143 afișări
Imaginea articolului Libertatea: O femeie din Bragadiru a încercat să-şi vândă copiii

Libertatea: O femeie din Bragadiru a încercat să-şi vândă copiii (Imagine: libertatea.ro)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Ilfov, Elena Bucur, a declarat că poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la aceste fapte. Poliţiştii urmează să identifice persoanele implicate în acest caz, respectiv pe mama şi pe bărbatul care o ajuta la înlesnirea tranzacţiei.

Ileana Savu, secretar de stat al ANPDC, a declarat, pentru MEDIAFAX, că minorul nu putea fi vândut, fiind în plasament, în timp ce pentru cel nenăscut trebuia îndeplinite condiţiile legii adopţiei şi a atras atenţia asupra înşelăciunilor de acest gen.

Savu a declarat că cei trei minori ai femeii, cu vârste de 4, 7 şi 10 ani, sunt luaţi în plasament încă din martie, pentru că erau lăsaţi de mamă în grija bunicii materne şi a unei mătuşi.

Primarul din Bragadiru a sesizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Ilfov referitor la faptul că minorii erau neîngrijiţi, ei fiind preluaţi în sistemul de protecţie în urma acestei sesizări.

Ileana Savu a spus că mama nu putea să ia copilul în vârstă de patru ani din centrul de plasament pentru a-l da spre vânzare.

Referitor la copilul care urma să se nască, mama ar fi putut să convingă un bărbat să declare că este tatăl acestuia, dar, chiar şi astfel, "copilul nu putea fi dat pur şi simplu, trebuia urmată procedura de adopţie", a declarat secretarul de stat. Pe de altă parte, bărbatului care şi-ar da acordul să se declare tatăl unui copil, ar putea ulterior, să i se ceară plata pensiei alimentare, a mai adăugat Ileana Savu.

Potrivit lui Savu, tranzacţia nu era posibilă.

Secretarul de stat a atras atenţia persoanelor tentate de astfel de tranzacţii că pot fi înşelate.

Ileana Savu a arătat că, în condiţiile în care, potrivit legii, copilul nu ar fi putut fi luat din plasament şi vândut, părinţii ar putea fi acuzaţi cel mult de înşelăciune în acest caz.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici