Lideri sindicali: Angajaţii din învăţământ, frustraţi şi îngrijoraţi din cauza întârzierii salariilor

Liderii celor mai importante sindicate din învăţământ din judeţele Argeş şi Prahova spun că angajaţii din învăţământ care luna aceasta vor primi salariile cu întârzieri de o săptămână sunt "frustraţi" şi "îngrijoraţi", dar nu vor să declanşeze proteste ca urmare a acestei situaţii.

323 afișări
Imaginea articolului Lideri sindicali: Angajaţii din învăţământ, frustraţi şi îngrijoraţi din cauza întârzierii salariilor

Lideri sindicali: Angajaţii din învăţământ, frustraţi şi îngrijoraţi din cauza întârzierii salariilor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Reprezentantul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) în judeţul Argeş, Adrian Voica, spune că angajaţii din învăţământ din Argeş au fost anunţaţi în 6 ianuarie despre faptul că salariile le vor fi virate luna aceasta cu întârziere, dar că nu există o "reacţie negativă" în sensul în care profesorii să ceară declanşarea de proteste.

Voica a declarat corespondentului MEDIAFAX că există o stare de îngrijorare, legată de faptul că întârzierile la plata salariilor ar putea fi mai mari, ceea ce ar genera întârzieri la plata ratelor.

"Există o stare de îngrijorare în legătură cu posibilitatea de a se întârzia mai mult şi atunci vor fi afectate ratele la bănci şi ratele către creditori", a afirmat reprezentantul FSLI în judeţul Argeş.

De asemenea, liderul celui mai mare sindicat din învăţământul prahovean - "Şcoala Prahovei" -, Ionuţ Duţă, care conduce sindicatul a declarat corespondentului MEDIAFAX că au existat încă din luna decembrie a anului trecut informaţii potrivit cărora urma să se ajungă în situaţia de a se întârzia cu plata salariilor cadrelor didactice şi că încă de atunci FSLI a făcut demersuri pentru rezolvarea problemei, însă fără succes.

Duţă a spus că salariaţii din învăţământ sunt "frustraţi" ca urmare a acestei situaţii.

"Au intervenit întârzieri la plata salariilor între şapte şi zece zile. Toţi contabilii din şcoli au fost chemaţi la trezorerii, li s-a explicat această problemă, ei la rândul lor au explicat în şcoală. Starea de spirit a colegilor mei este, cel puţin în percepţia mea, de nemulţumire, dar nu atât încât să dea în clocot. E frustrant, într-adevăr ca după sărbători să vezi că ai salariul amânat cu zece zile. Starea de spirit este acceptare, să zic aşa", a declarat liderul sindical Ionuţ Duţă.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) susţine că angajaţii din educaţie vor primi salariile cu o întârziere de aproximativ o săptămână, din cauza unui ordin al Ministerului Finanţelor privind noile măsuri fiscal-bugetare, care a fost emis în decembrie şi pus în aplicare din ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici