Liderii Cartel Alfa stabilesc programul acţiunilor de protest

Liderii CNS Cartel Alfa hotărăsc, luni, programul următoarelor acţiuni de protest, anunţând între 1 şi 10 iulie un mare miting în Capitală, pe motiv că Guvernul nu aplică planul de măsuri anticriză stabilit cu partenerii sociali.

23 afișări
Imaginea articolului Liderii Cartel Alfa stabilesc programul acţiunilor de protest

Liderii Cartel Alfa stabilesc programul acţiunilor de protest (Imagine din arhiva; Ovidiu Iordachi/Mediafax Foto)

Romulus Niţă, vicepreşedintele CNS Cartel Alfa, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că planul de măsuri anticriză stabilit cu Guvernul la începutul anului nu se aplică şi că sindicatele sunt nemulţumite şi de faptul că întâlnirea programată cu Executivul pentru aprilie - mai nu a mai avut loc.

Referitor la declaraţiile lui Traian Băsescu conform cărora miniştrii trebuie să se încadreze în buget, Niţă a precizat că dacă salariile nu vor fi plătite conform contractelor colective, bugetarii vor ieşi în stradă.

Totodată, potrivit lui Niţă, sindicatele vor fi "mult mai precaute în ceea ce priveşte promisiunile în campanie şi vor analiza mai atent dacă soluţiile propuse de clasa politică sunt aplicabile".

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că cetăţeanul de rând va ieşi din ce în ce mai mult în stradă, pentru că va creşte neîncrederea în clasa politică, iar criza economică va fi dublată de una socială şi se va ajunge la "un haos total".

Preşedintele Traian Băsescu a cerut miniştrilor, duminică, la şedinţa de Guvern, să se încadreze în fondul de salarii, pentru a evita un "derapaj economic şi social", şi a apreciat că Executivul ar urma să efectueze o nouă rectificare bugetară negativă, în lunile august-septembrie.

Aproximativ 500.000 de sindicalişti afiliaţi la confederaţia Cartel Alfa, din toată ţară, au fost, vineri, pentru 15 minute, în grevă, protestul fiind un semnal de avertizare transmis Guvernului pentru că nu a aplicat planul de măsuri anticriză stabilit cu partenerii sociali în februarie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici